STISYKLING FOR ALLE – HØGEVARDE TRAIL CENTRE

  • Skrevet av: Magnus
  • 29.08.23

Høgevarde Trail Centre utvider med 20 km nye sykkelstier. 

Fra starten av sesongen 2023 er det stiene Vardetassen, Sauvallsvingen, Lavvostien, Forkbeard og Battlescar som åpnes. Vi arbeider hardt i kulissene for å kunne åpne flere nye stier, slik at stinettverket i løpet av året utvides til hele 30 km sti av ypperste kvalitet! Følg våre sosiale kanaler for oppdatert informasjon om når stiene åpner.

Den lange flytstien Blueberry Jam som skal gå fra Heimseter og hele veien ned til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7 mot Høgevarde. Første etappe blir ca 13 km lang. Dette gir nesten 900 høydemeter med moro fordelt på til sammen 17 kilometer sti, dersom man starter helt fra toppen av det sammenhengende stinettverket!

(Oppdatert 29. august): Etter tidenes vinter kom endelig årets stibygging i full gang i Høgevarde Trail Centre rundt 1. juni. Det har blitt arbeidet for fullt gjennom sommeren, men med sen oppstart, maaaasse regn, uforutsette hindringer i terrenget og svært krevende arbeidsforhold, er framdriften dessverre ikke helt som vi hadde håpet på. Vi innser at vi ikke vil klare å åpne de stiene vi hadde forventet i 2023- på langt nær- men håper at vi klarer å få ferdigstilt og åpnet den øverste delen av Blueberry Jam i løpet av høsten. Øvrige stier som er beskrevet nedenfor vil åpne fortløpende når de er klare, men det vil ikke bli denne sykkelsesongen. Følg være sosiale kanaler for oppdatert informasjon om stiåpninger, og husk: Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!

Les mer om årets sykkelnyheter her.

SHUTTLEBUSS- ny tjeneste
Vår shuttlebuss tar syklister fra bunnen av stiene tilbake til toppen av stinettverket. Bussen kjører lørdag-søndag kl 10-16 utover høsten. Dagskort får du kjøpt i nettbutikken vår.

FJELLSHOPEN: SYKKELUTLEIE – BUTIKK – SERVICESENTER
Vi har utvidet og forsterket vårt tilbud før denne sesongen. I sykkelutleien som ligger i Fjellparken (vegg i vegg med serveringsstedet Lavvoen) får du hjelp med alt du måtte trenge av sykkelrelaterte utfordringer. Ta turen innom og slå av en sykkelprat med Alex, som har stålkontroll på alle spørsmål knyttet til sykkel og stiene i Høgevarde Trail Centre. I tillegg serverer han steingod kaffe, kald drikke og noe lite å bite i fra Fjellshopen!

I sykkelbua kan du leie sykkel, få service utført, handle utstyr eller få en god kopp kaffe.

LAVVOEN- sesongåpning
Fra lørdag 24. juni starter sommersesongen i Lavvoen. Nytt mannskap er på plass, og vi tilpasser konsept og serveringstilbud for å mette sultne syklister og turfolk. Ikke glem at solterrassen utenfor Lavvoen er det perfekte stedet for lunch eller en liten afterbike med gode venner. 

 


 

SYKKELHELG PÅ HØGEVARDE MED OVERNATTING I HYTTE ELLER LEILIGHET? 

NYTT STIKART
Vårt splitternye stikart viser alle stiene som er tenkt åpnet i løpet av 2023. Det betyr at ikke alt som vises på kartet er tilgjengelig fra åpningsdato, sjekk Trailguide for informasjon om hvilke stier som er tilgjengelige- vi publiserer fortløpende der etter hvert som nye stier åpnes.

Klikk på kartet for å laste det ned i full oppløsning.