Langrenn

I Høgevarde Hytteområde preparerer vi 50 km med flotte langrennsløyper, slik at det skal være en nytelse å gli ut i nypreparerte spor og sette kursen innover høyfjellsviddene. Vi kjører løyper rundt alle hyttefelt med små stikkere inn der det er nødvendig. Dette gjør at det blir mange små og fine runder for de som ønsker seg en kort tur i nærområdet.

TIPS: Sving innom den selvbetjente varmestua vår ved Sauvalltjern. Her er det mulig å fyre i den åpne gruepeisen, og nyte matpakka i flotte omgivelser!

Nå kan du støtte preppingen av skiløyper i Høgevarde med Vipps!

Søk opp #907216 : «Bidrag til løyper på Høgevarde» og bidra til jobben som blir lagt ned for de fine løypene på Høgevarde.

 

Forslag til langrennsturer

Det er mulig å gå langrenn/fjellski i alle himmelretninger fra Høgevarde. Mest nærliggende er koblingen mot Norefjell og Sigdal, eller vestover Hallingdalsløypa hvor du kan gli i preparerte skispor helt til Hallingskarvet! På skisporet.no kan du til enhver tid se hvilke traseer som er nypreparerte. Noen av våre turforslag:

Høyfjellet

Høgevarde hytteområde ligger på høyfjellet, og man går bokstavelig talt rett ut i
fantastisk utsikt med kort vei til blant annet Høgevardetoppen på 1459 moh. Vi har to tilknytningspunkter på Hallingdalsløypa som strekker seg fra Norefjell, forbi Høgevarde via Nes, Veståsen, Sangefjell, Kikut og til Ustaoset – totalt 144 kilometer!

Fyrisjø, Vardefjellrundene og Fisketjern

Disse er populære for barnefamilier som kanskje ikke skal på de lengste turene, men heller kose seg med flere stopp underveis, grilling, aking og småturer inn blant spennende småskog. Løypene ved Fisketjern blir holdt ved like gjennom hele uken, så her finner alle midtukebesøkende gode skiforhold for en kjapp trimøkt i lunchen eller en kveldstur etter at hjemmekontoret på hytta har stengt.

Heimseterløypene

I Heimseterområdet finner du løyper som går i skjermet skogsterreng. For de ekstra vindfulle dagene på fjellet er dette et godt alternativ for å få seg en spennende skitur i flotte omgivelser. I Heimseter tråkkes det en skogsløype på ca. 10 km.