Sommer på Høgevarde

  • Skrevet av: Richard Kristoffersen
  • 12.06.24

Etter en lang og fantastisk vintersesong ser vi mot sommer og ferietid igjen. Vi har mange nyheter for sommeren, og det er bare å glede seg!

 

Hvem gleder seg ikke til dager i solen? Susende på sykkel, solkysset hud og rumpa bar i iskaldt fjellvann? På Høgevarde forbinder vi sommer med fjelleventyr og aktivitet, både på hjul og til fots. I år kan vi blant annet friste med flunkende nye utleiesykler, Dig Days, quiz-kvelder, sosial sykling med afterbike i Lavvo og Girls ride. 

Vi gleder oss til å ta imot små og store for å skape nye sommerminner sammen, og i skrivende stund setter vi spaden i jorden og jobber videre med vårt stinettverk.

Se vår aktivitetskalender her! 

 

Åpningstider fra 22 Juni:

Lavvo  (Café)

Søn-tors åpent kl 10-15 

Fre-lør åpent kl 10-18 

 

Fjellshop (Butikk og sykkelutleie) 

Åpent hver dag kl 10-16 

I år har vi kjøpt inn nye el-sykler til utleie

 

Sykkel shuttle hver fredag og lørdag kl. 09-16. (22 Juni til 18 August)

 

Nytt café konsept i Lavvo

Lavvoen får en oppgradering og vi har et nytt konsept å presentere for sommeren.

Lavvoen frister med varme og kalde lunsjretter, god kaffe og iskrem. I tillegg skal Lavvoen være et samlingspunkt på fjellet, og i sommer blir det blant annet quiz-kvelder og afterbike. Vi tilrettelegger også gjerne for skreddersydde opplegg – forespørsler mottas via email til lavvo@hogevarde.no

Les mer om Lavvoen her!

 

Quiz kveld 

Quizmaster Truls byr på månedlig quiz-konkurranse med god blanding av temaer, inkludert musikkinnslag. Ta med deg en venn eller flere og bli med og konkurrer om tittelen Høgevardes Quizmaster! Vi serverer toast og fries, og leskende drikke i baren.  Kl 18.00-19.30 

Se vår aktivitetskalender!

 

Afterbike

Hver fredag og lørdag i sommer er Lavvo åpen til kl 18, der du kan få leskende drikke og en matbit etter turen. 

 

Sykkel

Vi holder på å bygge en av verdens mest spennende og vakre stisykkeldestinasjoner.

Les mer om prosjektet og få mer info om åpne stier, shuttle osv her! 

 

Sykkelutleie

I år har vi oppgradert sykkelparken med helt nye el-sykler som dere kan leie. Husk å book i god tid, for det har mange blitt flinke til. Hjelm er også tilgjengelig og ønsker du mer sikkerhetsutstyr er det tilgjengelig i Fjellshop.  Er du ny på stisykkel får du selvfølgelig gjennomgang på sykkel og grunnleggende teknikk for syklingen når du leier sykkel hos oss.

Fjellshop har åpent kl 10-16 hver dag og du kan leie sykkel her!

 

Sykkel-shuttle

Vi har sykkel-shuttle fredager og lørdager fra 22 juni

 

Dig Days

Høgevarde Trail Center skal være for alle, og denne sesongen introduserer vi Dig Days, siste fredag hver måned (juni-september). Hvis du er interessert i stibygging, samhold, grilling og å leke deg på to hjul i godt selskap, så er Dig Days for deg. Her blir du med crew’et som bygger en av Norges mest spennende sykkeldestinasjoner.  Du møter opp klokken 8 og tar med egen lunsj. Etter en kort arbeidsdag setter dere utfor sammen i de varierte stiene på Høgevarde. Vi garanterer en gøy og lærerik dag! 

Følg med på Facebook!

 

GirlRide

Er du nybegynner på sykkel, eller har du lyst til å lære noen tips og triks langs stiene på Høgevarde? Girl-ride er perfekt for deg som vil bli med på sosial sykling, lære å sykle med god flow og bare ha det gøy på stier i skogen!

Oppmøte: utenfor Lavvo  kl 10.30 og felles-lunsj i Lavvo kl 12.00 for den som vil. 

Følg med på Facebook!

 

 

Dirt Krew Group ride 

Starter annenhver fredag kl 14 i juli og august.  Kom og sykle med stibyggerne våre! Dette er for alle, uansett ferdighetsnivå. Fokus på tips, triks, stil og bedre forståelse og kjennskap til sti-nettverket vårt. Shuttle blir organisert. Afterbike i Lavvo etterpå! Vi fyrer i gang grillen – ta med egen mat. 

Se datooversikt i aktivitetskalenderen!

 

Fat Tyre Festival 

I 2024 lanserer vi Fat Tyre Festival – Høgevardes signaturevent for sykkelentusiaster! 

Det hele foregår i uke 40, høstferien for mange 30.09-06.10, og uken fylles med guided rides, mulighet for å teste nye sykler, photo booth på stiene, god mat og bra musikk. Det blir Battlescar Funrace med premier og tidtaking den 4. oktober, Closing Day med live musikk 5. oktober, Girlride og afterbike 3. oktober med mye mer. Shuttle blir satt opp gjennom hele festivalen. 

(Detaljer om muligheter for overnatting kommer. )

Følg med på Facebook!

Samarbeidspartnere som foreløpig er bekreftet er: 

  • Vertical Playground
  • BCSport.no
  • Wild Slope Bikes
  • Plan A Sykler
  • Any Excuse To Ride 
  • Scandinavian Alps Coffee Roasters   
  • Gavin Steder med suspension setup clinic 

 


 

Turer

Det skal jo ikke bare sykles på fjellet. Fotturer på høst og sommer er en fantastisk rekreasjon. Hva med et iskaldt bad i et fjellvann når du smelter i varmen? Vi har et helt strålende utvalg av turer, for store og små. Høgevarde er et flott utgangspunkt for korte og lange turer. 

Få nærmere turforslag med kart og annen info her!

 

Fiske

Det er alltid spennende å prøve fiskelykken og kan gjerne kombineres med fjellturen. Premien? Ingenting slår en tur-lunsj med skinnstekt ørret med flatbrød og rømme!  

Les mer om fiskekort og kart over vann der fisken ofte biter!  

 

Båt og kano

Vi har lagt til rette at dere kan komme dere på vannet i sommer. All ferdsel skjer på eget ansvar og husk å ta med redningsvest!

Les mer over våre båter og kanoer som kan lånes gratis, samt retningslinjer for lånet.

 

 

God Sommer!!