SYKKEL PÅ HØGEVARDE

Velkommen til Høgevarde! Ditt nye favorittfjell når det kommer til stisykling.

I årene fremover skal vi bygge et av Europas største nettverk av sykkelstier på Høgevarde. Ambisjonen er at Høgevarde og Flå skal bli en ledende destinasjon for stisykling både nasjonalt og internasjonalt, potensialet i terrenget vårt er absolutt til stede for dette!

Vi har engasjert selskapet World Trail til å utvikle stiene. World Trail er ett av de globalt ledende selskapene på området, og er blant annet kjent for å stå bak «verdens beste» stisykkelanlegg i Blue Derby, Tasmania (ref magasinet Terrengsykkel, nov 2019). Prosjektet startet for fullt i 2021, og vi åpner nye stier fortløpende etter hvert som de blir ferdigbygd.

Allerede nå kan du få en forsmak på hvor morsomt det er å sykle på tilrettelagt sti, du finner flere stier som allerede er åpnet og klare for bruk på Høgevarde!

Prøv også pumptracken vi har satt opp ved Lavvoen.

Mulighetene er mange!

Kun 2 timer fra Oslo

Over 30km sti tilpasset alle nivåer

Sykler til leie for alle

Mat og drikke i Lavvoen

NYE STIER I 2023

Årets hovedprosjekt blir den lange flytstien Blueberry Jam som skal gå fra Heimseter og hele veien ned til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7 mot Høgevarde. Etappen blir ca 13 km lang. Dette gir nesten 900 høydemeter med moro fordelt på til sammen 17 kilometer sti, dersom man starter helt fra toppen av det sammenhengende stinettverket!

Ambisjonene for denne stien er skyhøye: Dette skal bli en sti som skal by både på lekne utfordringer og vakre naturopplevelser, og levere et helt nytt perspektiv på hva en sykkelsti kan være.

Deretter går det slag i slag med nye stier. I området mellom Lavvoen/Høgevarde Fjellpark og toppen av Fjellheisen arbeides det på til fire nye stier, i alle kategorier:

Lynx (1,5 km): Blå nedoversti (passer for lett øvede syklister)

Daggerline (1,5 km): Rød nedoversti (for øvede syklister)

Bear Claw (2 km): Svart nedoversti (vanskelig- experts only!)

Summit Surge (2,9 km, E-Bike Uphill Flow Trail): En morsom, grønnklassifisert klatresti, som går fra Lavvoen tilbake til toppen av Fjellheisen. Denne passer for alle kategorier syklister, men pga stigningen er denne først og fremst bygd for elsyklister.

Ferdigstillelse av disse stiene vil pågå gjennom sommeren, følg med i våre kanaler for informasjon om eksakte åpningsdatoer!

SHUTTLEBUSS

Fra Gulsvik vil det bli satt opp egne shuttlebusser, som tar deg og sykkelen din trygt tilbake til Høgevarde Fjellpark for mer moro! Bussen vil gå i helger samt i sommerferien, og det blir mulig å kjøpe både enkeltbilletter og dagskort.

OBS: Fram til stien Blueberry Jam åpner, vil shuttlebussen gå på ruten Heimseter-Høgevarde Fjellpark- toppen av Fjellheisen (mer informasjon og billetter lanseres senere).

Sykkelutleie

Info og bestilling – klikk her

Eventuelt still spørsmål til fjellpark@hogevarde.no

eller ring 99325959 dagtid ukedager.