SYKKELNYHETER 2023

image
Foto: Hunnalvatn Media
  • Skrevet av: Harald
  • 05.05.23

I 2023 videreføres arbeidet med det som skal bli et av Europas største nettverk av spesialbygde sykkelstier. I år planlegger vi å åpne vi ca 20 km ny sti, som lar deg sykle på sammenhengende sti fra toppen av Fjellheisen (1000moh) helt ned til Gulsviktjern (133 moh).

I skrivende stund er det fortsatt full vinter på Høgevarde, men planleggingen av årets sykkelsesong er selvsagt i full gang. Vi kjører på for fullt, og regner med at vi klarer å ferdigstille og åpne alle stiene som er ferdig gravde i løpet av 2023. Totalt er det i sommer ca 15 stibyggere fra selskapene World Trail og Høgevarde AS i arbeid med prosjektet, som innbefatter stier for alle ferdighetsnivåer.

NYE STIER I 2023

Årets hovedprosjekt blir den lange flytstien Blueberry Jam som skal gå fra Heimseter og hele veien ned til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7 mot Høgevarde. Etappen som blir åpnet i år blir ca 13 km lang. Dette gir nesten 900 høydemeter med moro fordelt på til sammen 17 kilometer sti, dersom man starter helt fra toppen av det sammenhengende stinettverket!

Ambisjonene for denne stien er skyhøye: Dette skal bli en sti som skal by både på lekne utfordringer og vakre naturopplevelser, og levere et helt nytt perspektiv på hva en sykkelsti kan være.
Det gjenstår ca 2 km gravearbeider, som blir påbegynt så snart snøen har smeltet. Planlagt åpning for publikum i juli 2023.

Flytstien Blueberry Jam fra Høgevarde Fjellpark til Gulsvik er godt egnet for familier. (foto: Hunnalvatn Media)

Deretter går det slag i slag med nye stier. I området mellom Lavvoen/Høgevarde Fjellpark og toppen av Fjellheisen arbeides det på til fire nye stier, i alle kategorier:

Lynx (1,5 km): Blå nedoversti (passer for lett øvede syklister)

Daggerline (1,5 km): Rød nedoversti (for øvede syklister)

Bear Claw (2 km): Svart nedoversti (vanskelig- experts only!)

Summit Surge (2,9 km, E-Bike Uphill Flow Trail): En morsom, grønnklassifisert klatresti, som går fra Lavvoen tilbake til toppen av Fjellheisen. Denne passer for alle kategorier syklister, men pga stigningen er denne først og fremst bygd for elsyklister.

Ferdigstillelse av disse stiene vil pågå gjennom sommeren, følg med i våre kanaler for informasjon om eksakte åpningsdatoer!

Tidlig versjon av sommerens stikart for Høgevarde Trail Centre

Shuttlebuss- NYTT TILBUD! Fra Gulsvik vil det bli satt opp egne shuttlebusser, som tar deg og sykkelen din trygt tilbake til Høgevarde Fjellpark for mer moro! Bussen vil gå i helger samt i sommerferien, og det blir mulig å kjøpe både enkeltbilletter og dagskort.

OBS: Fram til stien Blueberry Jam åpner, vil shuttlebussen gå på ruten Heimseter-Høgevarde Fjellpark- toppen av Fjellheisen (mer informasjon og billetter lanseres senere).

Våre shuttlebusser frakter deg enkelt tilbake til topps.

FØLG VÅRE KANALER FOR OPPDATERT INFORMASJON OM NÅR DE ULIKE STIENE ÅPNES!

Her kan du lese mer om sykkelsatsingen i Gulsvikfjellet, og finne kart over stinettverket på Høgevarde.

Stiene i Høgevarde Trail Centre eies av Flå Sti og Sykkel AS, et selskap eid av Flå Kommune, IL Flåværingen og Flå Vekst SA.
Utviklingen støttes finansielt av Sparebankstiftelsen Hallingdal, spillemiddelordningen samt Flå Kommune.
Høgevarde Trail Centre er en del av Hallingdal Rides, et samarbeid mellom sykkelkommunene i Hallingdal.

Se filmen om stibyggerne fra World Trail på Høgevarde: