SYKKELNYHETER 2023

image
Foto: Hunnalvatn Media
  • Skrevet av: Magnus
  • 26.05.23

I 2023 videreføres arbeidet med det som skal bli et av Europas største nettverk av spesialbygde sykkelstier.

(Oppdatert 29. august): Etter tidenes vinter kom endelig årets stibygging i full gang i Høgevarde Trail Centre rundt 1. juni. Det har blitt arbeidet for fullt gjennom sommeren, men med sen oppstart, maaaasse regn, uforutsette hindringer i terrenget og svært krevende arbeidsforhold, er framdriften dessverre ikke helt som vi hadde håpet på. Vi innser at vi ikke vil klare å åpne de stiene vi hadde forventet i 2023- på langt nær- men håper at vi klarer å få ferdigstilt og åpnet den øverste delen av Blueberry Jam i løpet av høsten. Øvrige stier som er beskrevet nedenfor vil åpne fortløpende når de er klare, men det vil ikke bli denne sykkelsesongen. Følg være sosiale kanaler for oppdatert informasjon om stiåpninger, og husk: Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves!

—————————————————-

NYE STIER SOM DET ARBEIDES PÅ I 2023-2024

Årets hovedprosjekt blir den lange flytstien Blueberry Jam som skal gå fra Heimseter og hele veien ned til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7 mot Høgevarde. Etappen som blir åpnet i år blir ca 13 km lang. Dette gir nesten 900 høydemeter med moro fordelt på til sammen 17 kilometer sti, dersom man starter helt fra toppen av det sammenhengende stinettverket!

Ambisjonene for denne stien er skyhøye: Dette skal bli en sti som skal by både på lekne utfordringer og vakre naturopplevelser, og levere et helt nytt perspektiv på hva en sykkelsti kan være.
Det gjenstår ca 2 km gravearbeider, som blir påbegynt så snart snøen har smeltet.

Flytstien Blueberry Jam fra Høgevarde Fjellpark til Gulsvik er godt egnet for familier. (foto: Hunnalvatn Media)

Deretter går det slag i slag med nye stier. I området mellom Lavvoen/Høgevarde Fjellpark og toppen av Fjellheisen arbeides det på til fire nye stier, i alle kategorier:

Lynx (1,5 km): Blå nedoversti (passer for lett øvede syklister)

Daggerline (1,5 km): Rød nedoversti (for øvede syklister)

Bear Claw (2 km): Svart nedoversti (vanskelig- experts only!)

Summit Surge (2,9 km, E-Bike Uphill Flow Trail): En morsom, grønnklassifisert klatresti, som går fra Lavvoen tilbake til toppen av Fjellheisen. Denne passer for alle kategorier syklister, men pga stigningen er denne først og fremst bygd for elsyklister.

NYTT STIKART: Vårt splitternye stikart viser alle stiene som er tenkt åpnet fremover. Det betyr at ikke alt som vises på kartet er tilgjengelig fra sesongstart, sjekk Trailguide for informasjon om hvilke stier som er tilgjengelige- vi publiserer fortløpende der etter hvert som nye stier åpnes.

Klikk på kartet for å laste det ned i høyere oppløsning.

 

SOMMERFERIE I HYTTE ELLER LEILIGHET PÅ HØGEVARDE?

 


 

Shuttlebuss- NYTT TILBUD! Fra Gulsvik vil det bli satt opp egne shuttlebusser, som tar deg og sykkelen din trygt tilbake til Høgevarde Fjellpark for mer moro! Bussen vil gå i helger utover høsten samt høstferien, og det blir mulig å kjøpe både enkeltbilletter og dagskort.

OBS: Fram til stien Blueberry Jam åpner, vil shuttlebussen gå på ruten Heimseter-Høgevarde Fjellpark- toppen av Fjellheisen. Billetter og dagskort bestiller du her.

Våre shuttlebusser frakter deg enkelt tilbake til topps.

FØLG VÅRE KANALER FOR OPPDATERT INFORMASJON OM NÅR DE ULIKE STIENE ÅPNES!

Her kan du lese mer om sykkelsatsingen i Gulsvikfjellet, og finne kart over stinettverket på Høgevarde.

Stiene i Høgevarde Trail Centre eies av Flå Sti og Sykkel AS, et selskap eid av Flå Kommune, IL Flåværingen og Flå Vekst SA.
Utviklingen støttes finansielt av Sparebankstiftelsen Hallingdal, spillemiddelordningen samt Flå Kommune.
Høgevarde Trail Centre er en del av Hallingdal Rides, et samarbeid mellom sykkelkommunene i Hallingdal.

Se filmen om stibyggerne fra World Trail på Høgevarde: