Høvdingen 2024

  • Skrevet av: Richard Kristoffersen
  • 25.04.24

Solen fortsetter å skinne, og smilene sitter løst når man kan kjøre park i Norges-klasse i skjorte og solkrem.

 

Tekst: Hans Christian Gulsvik, Foto: Daniel da Silveira @twentyoneburt / @mushroom_crew

Mange avslutter skianlegg-sesongen etter påske, men det er virkelig synd! På våren får man det fineste været og ikke minst sløsj. Sløsj-snøen er surfende, lett og leken. Ikke diskriminerende, men høyst inkluderende. Sløsj møter deg ikke med en hard høyre, for så å sende deg ut i bane rundt jorda slik harde snøforhold kan gjøre. I stedet får man en myk og våt klem for å si at du kan prøve igjen. De yngre realiserer drømmer om å ta steget opp på hopp og triks de ikke har satt gjennom sesongen, mens for de eldre så er det muligheten til å føle på tid i luften uten frykten for en bråstopp i hard snø. Ja, til og med driftsledere av skianlegg kan observeres i snowboardparken på denne delen av sesongen.

 

Les Fri Flyt sin artikkel: Sløsjfest på Høgevarde

Hva  er Høvdingen

Høvdingen av Høgevarde er en konkurranse i å ha det gøy. Formatet bygger på at en rekke inviterte utøvere får utfolde seg i parken fra 10.00-16.00. Her er det ingen krav til triks eller målebånd. Det er god stemning og inspirerende kjøring hele dagen. Etter endt kjøring får alle utøvere gi poeng til 2 personer som de følte bemerket seg gjennom dagen. Bidro man til kreativitet, samhold, triks eller størst air? Eller kanskje bare fjas med gjengen. Etter endt stemmegivning står poengvinnerne klare til dyst for å ta del av høvding-kampen. Årets poengvinner ble Alek Østreng, men dessverre deltok han ikke i høvding-kampen på grunn av tidligere skade. Da sto Vetle Rygh, Julians Sverresvold og Maria Nervik Lea igjen til å kjempe mot fjorårets og sittende høvding; Kristian Skjømming. Det ble løpt, bælmet øl, skutt pil&bue, blinde-snownoardet og kjørt på balanseski. Høvdingen ble og forblir Kristian Skjømming, høvdingen over alle høvdinger (og Høgevarde!)

 

Nedre del av Høvdingparken. Foto: @evenbrekke / @mushroom_crew

Slik startet det hele

Så hva er nå denne høvding-parken på Høgevarde? Først litt historie. I den flotte snøsesongen 20/21 kom Mushroom Crew sjef og parkbygger Emil Fossheim forbi Høgevarde, for å by på sine kunnskaper om parkbygging. Vintersesongen hadde båret gode frukter så langt, og man øynet sjansen for å få formet all snøen som hadde kommet til noe morsomt. Det var ikke et arrangement Emil kom for å snakke om, men jeg hadde mine baktanker. Undertegnede hadde lyst på noe som skilte seg litt ut i Norges landskap av stadig flere banked`slalom og freestyle konkurranser. “Snøen varer sikkert til langt utpå våren”, vi måtte få til noe moro etter påske. På youtube var jeg inspirert av filmer med navn som “Side Hits Euphoria”, som ofte viser større kreativitet enn hva en rak hopplinje kan levere. Sidehits er terrengskapte eller bygde formasjoner som gjerne er i kanten på nedfarten, og som åpner for tolkning av bruk. For noen av oss som ikke hopper lengst eller høyest så innbyr det også til mer lek enn man får på store hopp. Emil tok en titt opp i bakken, sa noe optimistisk angående terrenget og lovte å tenke på det. Kort tid etterpå hadde Len Jørgensen, en kreativ sjel fra Mushroom Crew, døpt opplegget for “Høvdingen av Høgevarde”, og vi var i gang.

 

Samling i bånn og avstemming. Foto Daniel da Silveira @twentyoneburt / @mushroom_crew

2024

For den tredje gjennomføringen av konkurransen startet Len sammen med de dyktige maskinistene Kenneth Nygaard og Tobias Haavra mandag morgen. 4 dager, 2 tråkkemaskiner, fargerike snøverktøy og mange hender kulminerer i en av norges beste snowboard-parker. I løpet av uken ramler det innom en masse hjelpere som står på for å lage eminente og usedvanlige hopp, dropp, berms og linjer. Ja, buer og overganger i alle former og fasonger. I år kunne også en liten tunnel gjennom et av hoppene skimtes. Jeg vet ikke om Emil noensinne videreformidlet min sidehits ide, men Len og gutta har uansett fullbyrdet mine råeste drømmer i årene siden.

Les Mushroom Crew sin oppsumering

Parken er åpen noen helger til

Våren kom i skikkelig monn i årets uke 15, 8-14.april. Sløsjen var til stede, og vi var glade for å ha en konkurranse preget av sol og varmegrader, til tross for at snøen smeltet litt fort. Men frykt ei, våren ble satt litt på hold uken etter. Minusgrader returnerte til nettene, og ettermiddagen bød på sparsomme plussgrader. Det betyr at Høgevarde Fjellpark og høvding-parken forventer flere helger med åpen heis! Så samle sammen gjengen og ta turen til Høgevarde Fjellpark for noen avsluttende svinger på ski og fjøl, gjerne i t-skjorte og solkrem. Parken er i kjempebra form, og våren viser seg fra sin flotteste side i fjell-Norge på Høgevarde.

-HC

-Hans Christian Gulsvik har vokst opp i Gulsvik og tilbrakt mange timer i Høgevarde Fjellpark i og utenfor jobb de siste 10årene. Han må kalles en tidligere skiboms(men nå konvertert snowboarder) og stått ski over hele verden. Hans Christian er tilrettelegger og en av de som var med å dra i gang den uhøytidlige konkurransen, Høvdingen av Høgevarde, sammen med Mushrom Crew

 

Åpningstider framover:

Vi forventer å kjøre heis i hvertfall en og kanskje to helger inn i mai. Åpningstider er som vanlig 10.00-16.00. Følg med på sosiale medier, kanskje har vi åpent 1.mai også hvis været er bra.