Ny bomløsning

Fra og med 01.11.2018 går vi over til ny bomløsning som benytter automatisk skiltgjenkjenning uten bruk av fysisk bom.

  • Skrevet av: Magnus
  • 19.10.18

Fra og med 01.11.2018 går vi over til ny bomløsning som benytter automatisk skiltgjenkjenning uten bruk av fysisk bom. Ønsker du å fortsette å benytte veien med årsabonnement, anbefaler vi å kjøpe et abonnement via leverandørens hjemmeside www.youpark.no i forkant av oppstart. Dette gjør du ved å trykke «kjøpe abonnement» og søke opp «Høgevarde» på lokasjon. Herfra får du videre instrukser når du har valgt type abonnement og utfører kjøpet. Med det nye systemet administrerer man selv bilbytter.

Man kan også betale for enkeltpasseringer inntil 48t etter passering ved å registrere en bruker og legge inn kredittkortet eller benytte VIPPS som betalingsmetode. Dette trenger man kun gjøre 1 gang, så vil valgt betalingsmetode benyttes automatisk neste gang du benytter veien. Satsene beregnes automatisk etter oppgitt vekt på kjøretøyet ved oppslag i motorvognregisteret.

Passerer man på veien uten å foreta seg noe, vil det utstedes en faktura med fakturagebyr, om man ikke gjør opp innen 48t regelen. For de som kjøper abonnement er det spesielt viktig å påse at aktuelle kjøretøy er lagt inn i «kjøretøyregisteret» før man benytter veien. Det er ikke mulig å registrere en passering på et abonnement i etterkant. Da vil man måtte betale etter ordinære satser og vilkår for enkeltpassering.

Ønsker man å passere anonymt på veien er det fullt mulig. Les mer om dette på www.youpark.no

 

Priser på abonnement og enkeltpasseringer blir som følger:

  • Kjøretøy inntil 3,5t: 1200 kr (2 stk bilnummer kan registreres)
  • Kjøretøy over 3,5t: 2400 kr (1 stk bilnummer kan registreres)
  • (Karantenetid er 1 mnd for bilbytte)
  • For enkeltpasseringer inntil 3,5t: 60 kr
  • For enkeltpasseringer over 3,5t: 120 kr
  • MC, ATV og tilhengere er unntatt avgift.

NB! For allerede inngåtte og løpende årsabonnementer med kort vil disse kortene pr.dags dato ikke være operative. Disse abonnementene er betalt t.o.m 31.12.2018 og siden ny bom vil være aktiv f.o.m 01.11.2018, vil derfor november og desember bli kreditert. Samlet sum på 200 kr vil bli kreditert på samlefaktura for fellesavgifter nå i oktober.

For spørsmål vær snill å kontakt med faktura@hogevarde.no