STI- OG TERRENGSYKLING

HØGEVARDE SATSER PÅ STI- OG TERRENGSYKLING

Sti- og terrengsykling er i ferd med å bli et viktig satsningsområde for norske fjellregioner. Årlig selges det ca like mange terrengsykler som alpinski i Norge, og trenden er stigende salg og interesse for denne aktiviteten. Ikke minst har framveksten av elsykler med demping som fungerer på grus og i terrenget sørget for voldsom økning i sykkelinteressen de senere årene.

Vi samarbeider med karttjenesten Trailguide, hvor du enkelt finner forslag til stier og rundturer i regionen.

Det pågår kontinuerlig kartlegging av området og gradering av turer og opplevelser, og det vil bli lagt ut flere ruter og stier fortløpende. I vårt nærområde på og rundt Norefjell er det i dag mest rundturer på grusveier som er lagt ut, men i Høgevarde-området finnes det også en del spennende naturlige stier av forskjellig vanskelighetsgrad.

I årene fremover er det planlagt 80-100 kilometer  med dedikerte sykkelstier i området Høgevarde/Gulsvikfjellet, noe som er blant de største sykkelstiprosjektene i Europa.

SYKKEL OFFROAD / STI / GANGVEI

I årene fremover skal vi bygge ett av Europas største nettverk av sykkelstier på Høgevarde. Ambisjonen er at Høgevarde og Flå skal bli en ledende destinasjon for stisykling både nasjonalt og internasjonalt, potensialet i terrenget vårt er absolutt til stede for dette!

Vi har engasjert selskapet World Trail til å utvikle stiene. World Trail er ett av de globalt ledende selskapene på området, og er blant annet kjent for å stå bak «verdens beste» stisykkelanlegg i Blue Derby, Tasmania (ref magasinet Terrengsykkel, nov 2019). Vi gleder oss!

Pga den aktuelle korona-situasjonen er det noe uvisst hvor langt vi kommer på prosjektet denne første sesongen.

På kartet over finnes de fleste stier med beskrivelser

Det er også tilrettelagt noen nye stier i terrenget som binder sammen de gamle seterveiene på en fin måte. Nede i skogen finnes det skogsbilveier og tråkk som gir mange fine alternativer. Om du liker grussykling, kan Vetervegen fra Gulsvik langs Krøderen i retning Noresund anbefales. Her finnes det også fine badeplasser langs ruten.