Nå stikkes spaden i jorden i Høgevarde Fjellpark

Vardefjell 1 er et leilighetsbygg uten like. En refleksjon over Høgevarde-prosjektets mål og visjoner og en ny vei for hvordan man kan bo på fjellet. Halvparten av leilighetene er allerede solgt, men du kan fortsatt sikre deg en unik leilighet på Oslos nærmeste høyfjell.

image
Leilighet på fjellet? Meld din interesse lenger ned i artikkelen, og kom på visning!
  • Skrevet av: Magnus
  • 17.12.20

Kun få leiligheter igjen: Høgevarde Fjellpark

En ny måte å tenke fritidsbolig

Leilighetsbygget Vardefjell 1 på Høgevarde baner vei for ny arkitektur, byggeteknikk og utforming. Det nye leilighetsbygget henter inspirasjon fra de mange gamle gårdsbygningene i regionen. De tradisjonelle låvebygningene, med sine låvebroer, viser hvordan man på en elegant måte kan komme inn i et byggs andre etasje. Når bygget reises i ulendt fjellterreng, kan dette gjenskapes, for å sikre adkomst til leilighetene og ivareta norske byggetradisjoner. Vi går tilbake til røttene for å bygge for fremtiden. Bygget er laget av kortreist massivtre fra Splitkons fabrikk i Åmot. Råvarene til produksjonen kommer blant annet fra Flå og Hallingdal. Det blir brukt resirkulerte bygningsmaterialer i deler av prosjektet. Det er prosjektert arkitekttegnede møbler til leilighetene produsert fra avkappet fra massivtreproduksjonen (tilvalg). Vi går for pustende og naturlige materialer, som sammen med eksponert massivtre, vil gi et beviselig bedre inneklima.

Fritidsleilighet på fjellet: Kjellerbod for utstyr, mange soveplasser og fleksible romløsninger. Velkommen til visning.

 

Mangfold av soner og opplevelser

På Høgevarde tenker vi litt annerledes rundt det å eie fritidsbolig. Vi tror at noen områder skal være private, mens andre soner og funksjoner deles mellom eierne i bygget. Derfor vil leilighetsbygget representere et mangfold av opplevelser og private og offentlige soner. I byggets kjeller blir det etablert et felles bodområde med bod tilhørende hver enkelt leilighet. Fellesområdet vil inneholde fellesfunksjoner for skiprepping og sykkelmekking.

 

Leilighetene

Leilighetene varierer fra 38 til 103 kvadratmeter.

  • I sokkeletasjen er det fire leiligheter på 38 kvm.
  • I andre etasje er det fire leiligheter à 55 kvm.
  • I tredje etasje er det fire større leiligheter over to etasjer på 103 kvm.

Alle leilighetene er gjennomlyste, med unntak av sokkeletasjen. I det du entrer leiligheten, ser du rett gjennom rommet og oppdager utsikten. Dette gjør at alle leilighetene føles større enn det de er.

Leilighetene er kompakt utformet, men har muligheter for mange soveplasser.

Fleksible romløsninger gjør at man kan innrede leilighetene etter behov. I utgangspunktet kan en ha leiligheten med et master bedroom, stor entre og stor stue. Men med enkle grep kan både deler av entreen og deler av stuen skjermes av til soveplasser. 

Alle leilighetene har individuelle innganger, og alle leilighetene har egen kjellerbod for ski og sportsutstyr. Leilighetene fra 2. etasje og opp har også en bod ved inngangspartiet, før man kommer inn i selve leiligheten. Forrommet er et halvklimatisert rom; ute, under tak. Her kan barn med skitne og våte klær vrenge av seg, før gjengen entrer boligen.

Oslos nærmeste høyfjellsdestinasjon: Spennende skogskjøring og toppturterreng for alle aldre.

 

Orientering i terrenget

Bygget er plassert langs høydekotene på kartet, for å optimalisere utsiktsforhold og minimere terrenginngrepene. På balkongen står du, bokstavelig talt, i tretoppene, med fantastisk utsikt mot idylliske Fisketjern, dramatiske Hestgjuvnatten og dronningen selv, Høgevarde.


Ski inn/ut om vinteren, sykkel inn/ut om sommeren

Hele området tilbyr ski inn/ut for langrennsløpere og alpinister når det ferdigstilles. Første byggetrinn ligger ca. 35 meter høyere enn sentrum i Fjellparken og rett ved dagens alpinanlegg. På Høgevarde skal det de nærmeste årene bygges et av Europas største nettverk av stier for stisykling. Leilighetene vil også ligge i umiddelbar nærhet av stiene.


Låvebroer

De fire leilighetene i sokkeletasjen har inngang fra felles korridor, med inngang fra bakkeplan.

Leilighetene i 2. og 3. etasje har egne innganger via utvendig trapp eller bro.

Det er adkomst til bodareal og felles kjeller i gavlveggene, direkte fra terreng. Kjellergangen går tvers gjennom bygget, og herfra når man ulike boder og kjellerfunksjoner (smørebod, sykkelmekk osv.).

Nå har du sjansen til å sikre deg en bit av Oslos nærmeste høyfjell. Vi er i gang med byggingen av bærekraftige leiligheter i størrelser fra 38 til 103 kvadratmeter.

Ja, takk! Send meg informasjon om de nye leilighetene på Høgevarde.