KORTREIST HYTTEDRØM

Helt i begynnelsen av Hallingdal finner du fritidsdestinasjonen Høgevarde, den ukjente perlen på Norefjell.

image
UNIK: Høgevarde er ikke størst, men har en rekke andre kvaliteter som gjør at stedet skiller seg fra andre destinasjoner.
  • Skrevet av: Henning Skjørsæter
  • 28.05.23

Høgevarde rager 1459 meter over havet, og er den nest høyeste toppen på Norefjellsplatået. Fra toppen kan du se både Hallingskarvet, Jotunheimen og Rondane. Her, inntil fjelltoppen, ligger fritidsdestinasjonen med samme navn. Akkurat i tregrensa, med vidder og fjelltopper så langt øyet kan se, ligger regionens hyggeligste hytteområde. Her finner du sildrende bekker og fiskevann, sykkel- og turstier og et alpinanlegg, samt hele løypenettet på Norefjell. Summen gir et fantastisk utgangspunkt for naturopplevelser, sommer som vinter.

Klikk på bildet for å lese mer og finne din drømmetomt.

Unikt og sentralt

Høgevarde ligger i fantastiske Flå kommune, som er fylt av flotte naturområder. Området har et utrolig flott og variert landskap, med alt fra ville topper og djupe juv, til snilt langrennsterreng. Det finnes attpåtil en villreinstamme, og på den andre siden av dalen ligger det vernede området Vassfaret.

Med sin nærhet til Oslo og det sentrale Østlandsområdet, sitter man allerede med biffen på bordet, mens Hemsedalog Geilofolket fortsatt stanger i kø ved Gol.

Om vinteren innbyr området til flotte toppturer og preparerte løyper som henger sammen med løypenettet på Norefjell, samt et lite og kompakt alpinanlegg med tre heiser og barnebånd. De gunstige snøforholdene og et lekent og variert terreng gjør Høgevarde høyt skattet av de som tiltrekkes av pudder og frikjøring, og ordet har allerede begynt å spre seg blant skifolket. Det kan fort skille en meter med snø her, i forhold til steder som ligger tett på geografisk.

SPENNENDE: I årene som kommer vil det skje en uhyre spennende utvikling av Høgevarde.

Hele året

Samtidig legger man svært mye vekt også på sommersesongen, der toppturene står i høysetet, sammen med gode muligheter for jakt og fiske. Nettverket av sykkelstier i området rundt Høgevarde er under utbygging, og når det står ferdig vil det være et av Europas største og en attraksjon for sykkelentusiaster fra fjern nær. Kombinert med fortsatt utvikling og utvidelse av vintertilbudet, og et fokus på bærekraft og innovative løsninger, er det liten tvil om at Høgevardes posisjon bare vil bli sterkere i årene som kommer.

Høgevarde er omgitt av store destinasjoner for vinterturisme som har hundre års forsprang. Det er det ikke lett å konkurrere mot. Men vårt mål er ikke å bli størst- målet er heller å skille seg ut på andre måter. Satsingen på å bli en helårsdestinasjon er et målrettet tiltak i så måte. Vinteren med alpint og langrenn er fantastisk på Høgevarde, men vel så viktig blir sommeren, med de unike sykkelmulighetene, turmuligheter og alt det andre området har å by på.

Summen blir et anlegg som er mindre enn en del av de andre, men som har vel så mye å by på – året rundt.