Dato
Aug 26-28
Tidspunkt
09:00-23:00
Sted
Festivalområde ved Lavvoen, Høgevarde Fjellpark
fjelliv-img1

GRATISKONSERT: Legendariske Frank Znort Quartet lørdag 27. ved Lavvoen

Frank Znort Quartet er et jazz/punk storband fra Oslo, kjent for å ha spilt konserter hver søndag i Oslo de siste 24 årene. Man vet aldri 100% sikkert hvordan en FZQ- konsert blir, men med inntil 15-20 musikere på scenen blir dette garantert bli en kveld du sent vil glemme!

FJELLIV FESTIVAL 2022

Vi drar til fjells for å oppleve noe nytt, for å lade batteriene, for å gjøre det motsatte av det hverdagen byr på. Vi lander, vi utfordrer oss selv, og vi jorder oss.

Vår ambisjon er at festivalen Fjelliv gir rom for alt dette- og mere til.

På Fjelliv kan du oppleve bredden av friluftsliv. Når du drar fra Høgevarde søndag så håper vi at du tar med deg ny kunnskap, mestring og gode opplevelser med venner og likesinnede!

Velvære/Yoga

Naturen på Høgevarde setter en flott ramme for aktiviteter som fremmer ro, balanse og trivsel.

BEVEGELSE. Vår faste yogainstruktør, Hanne Sveaass, har komponert et festivalprogram med yoga som omdreiningspunkt.

RO. Vi får dessuten besøk av Amie Helstad, som er utdannet naturveileder, og driver foretaket 1fotibakken. Amie er opptatt av å koble seg på naturen, finne roen, kjenne etter og rett og slett ta seg- ja, en fot i bakken.  Å gjøre seg i stand til dette blir viktigere og viktigere i et ellers stressende og teknologisk samfunn. Under festivalen tilbyr vi tre ulike aktiviteter som har som formål å koble av, og koble seg på naturen: Skogsbading, Gong, og isbading. Her kan du lese mer om aktivitetene (PDF)

yoga-img

Sykkel

FLYT. Har du opplevd den berusende følelsen av å flyte av gårde på en sti som tar deg gjennom spektakulær natur? På Fjelliv kan du både lære å bli en bedre syklist, du kan møte våre dyktige stibyggere fra det verdensledende stibyggerselskapet World Trail, og shuttlepasset gir deg fri tilgang til å bruke våre sykkel- shuttlebusser hele helgen.

Kurs: En av Norges beste stisyklister og Høgevarde- ambassadør, Hilde Strædet (@hildestraedet) kommer, og kurser deg i hvordan du kan bli en bedre terrengsyklist. Det blir kurs både for nybegynnere og viderekomne, samt et eget jentekurs. LES MER

Guidet tur: Lokal kjentmann og Høgevarde- ansatt, Hans Christian Gulsvik, tar deg med på tur på ukjente stier. Han viser også veien over toppen av Høgevarde og ned til Noresund. En «must do» tur når man er på Norefjellsplatået.

Møt stibyggerne! Lørdag har du mulighet til å sykle World Trail sine stier sammen med noen av folka som faktisk har bygget dem. De deler helt sikkert av sine erfaringer underveis. Dyktige syklister er de også!

Mekkekurs: Vi viser deg hvordan du kan utføre service og enkle reparasjoner på stisykkelen din.

Teknikkurs for barn: Våre instruktører lærer barna enkle teknikkøvelser som gir mestring på rekordtid. OBS: Det kreves ikke aktivitetspass for å delta på denne aktiviteten, kun enkeltbillett.

cycle-img

Mat/festival

SMAKEN. Lavvoen på Høgevarde er festivalens omdreiningspunkt, der den ligger i hjertet av Fjellparken. Vår ambisjon er at Lavvoen skal ha et høykvalitets mattilbud, som baserer sine retter på lokale og økologiske råvarer så langt mulig. Under festivalen tilbyr Lavvoen mat og drikke fra den spesialkomponerte festivalmenyen.

DRIKKE. Tre av våre drikkeleverandører dukker opp: Gøtt mikrobryggeri fra Nesbyen, vår hovedleverandør av lokalt øl. Villbrygg, som lager naturlig drikke med smaker inspirert av norsk natur. Bohem Vin, importør av en rekke svært spennende viner.

Nyttevekster og sanking: Sopp- og nyttevekstforeningen kommer på besøk, og tar deg med på en reise inn i soppens verden.

food-img

Friluft

FJELLENE. De definitive trekkplastrene våre. Dronningen Høgevarde, høydemetervinneren Gråfjell, ville og spektakulære Hestgjuvnatten eller Vardefjellsryggen med panoramautsikt langt innover i Vassfaret og rett ned i Krøderen. De byr alle på store opplevelser- men også utfordringer. Trygg ferdsel i naturen er en av våre aller viktigste basiskunnskaper som fjellfolk, og på Fjelliv kan både unge og litt eldre lære mer om både kart, kompass og trygge valg i naturen. Våre kursholdere loser deg trygt på rett vei med sine kurs.

VANNET. Vår gode venn Simen Blix (@northbound_angler) som driver norway-fishing.no, er en av landets ivrigste og dyktigste (?) fiskere. Under festivalen hjelper han deg godt på vei i fluefiskets edle kunst- og hvis du er heldig, så viser han deg noen av sine favorittspots for å finne godfisken…

DE GODE BILDENE. Fotograf Jon Hunnålvatn Tøn (@hunnalvatn) holder kurs/workshop. Jon brenner for frilufts- og sportsfotografi, og er blant mye annet fast fotograf for Åsnes, Sweet Protection og Høgevarde. På dette arrangementet deler Jon sine beste tips for bedre friluftsfoto, og hjelper deg til å ta bedre bilder på tur.

FOTOKONKURRANSE:  Gjennom festivalhelgen kan du sende oss dine beste bilder av natur og aktivitet fra fjellene rundt Høgevarde. De beste bidragene blir premiert og vinnerne får bildene sine utstilt i Lavvoen. Les mer

friluft-img

Bestill billetter

Finn frem