Sykkelstier 2022

image
Detalj fra Lavvostien (foto: Lars Storheim, Hallingdal Rides)
  • Skrevet av: Magnus
  • 03.06.22

I 2022 videreføres arbeidet med det som skal bli ett av Europas største nettverk av spesialbygde sykkelstier. I år ferdigstilles ca 20 km ny sti, som lar deg sykle på sammenhengende sti fra toppen av Fjellheisen (1000moh) helt ned til Gulsviktjern (133 moh).

Totalt er over 20 stibyggere fra selskapene World Trail og Høgevarde AS i arbeid med prosjektet, som innbefatter stier for alle ferdighetsnivåer. I 2022 bygges det sti for ca 20 mNOK, av et samlet prosjektbudsjett på ca 100 mNOK.

Stibyggere fra World Trail og Høgevarde AS klare for dagens økt

STIENE

Første sti i prosjektet, Lavvostien, stod ferdig i 2020. Dette er en enkel nybegynnersti som passer for alle, klassifisert som grønn (lett). Hos Trailguide finner du beskrivelse av stien.

Neste sti som åpnes blir en ca 3 km lang flytsti som går fra Høgevarde Fjellpark ned til området Heimseter. Dette blir en sti klassifisert som blå (middels/lett øvet), men vil inneholde store variasjonsmuligheter for mer avanserte syklister. Vi forventer å kunne åpne denne stien mot slutten av juni. Underveis byr stien på flotte utsiktspunkt, perfekte for en liten pust i bakken.

Deretter går det slag i slag. Gjennom sommeren er planen å ferdigstille:

2 stier fra toppen av Fjellheisen til Lavvoen, henholdsvis kategorisert som blå og rød (krevende). Disse stiene blir ca 1 km og 1,8 km lange.

Klatresti fra Lavvoen tilbake til toppen av Fjellheisen, ca 2,9 km lang.

Til sist- rosinen i pølsa: Fra Heimseter blir det bygd en sti hele veien ned til Gulsviktjern like ved avkjøringen fra riksvei 7 mot Høgevarde. Etappen som er planlagt ferdigstilt i år blir ca 13 km lang, og gir nesten 900 høydemeter med moro dersom man starter helt fra toppen av stinettverket. Ambisjonene for denne stien er skyhøye: Dette skal bli en sti som skal by både på lekne utfordringer og vakre naturopplevelser, og levere et helt nytt perspektiv på hva en sykkelsti kan være. Fra ankomstpunktet i Gulsvik er planen å sette opp egne shuttlebusser, som tar deg og sykkelen din trygt tilbake til Høgevarde Fjellpark for mer moro!

FØLG VÅRE KANALER FOR OPPDATERT INFORMASJON OM NÅR DE ULIKE STIENE ÅPNES!

Her kan du lese mer om sykkelsatsingen i Gulsvikfjellet, og finne kart over stinettverket på Høgevarde.

Se filmen om stibyggerne fra World Trail på Høgevarde: