Hovedstadens nærmeste høyfjell venter på deg

Visste du at høyfjellet ligger rett rundt hjørnet? Bare 90 minutter fra Oslo har vi skapt et fristed som har alt: Vakre naturopplevelser året rundt, med bærekraft som grunntanke.

image
Høgevarde – tett på naturen, tett på Oslo
  • Skrevet av: Magnus
  • 18.12.20

Høgevarde ligger på Norefjellplatået, med utsikt til både Hallingskarvet, Jotunheimen og Rondane. Fra hytteveggen brer fjellheimen seg utover med nesten uendelige turmuligheter. Området Høgevarde er tilpasset den moderne friluftsentusiasten og passer perfekt for både barnefamilier, par, single og vennegrupper.

 

Nyt naturen året rundt

Mange hyttefelt i fjellet er hovedsakelig utviklet for vinterbruk. Det synes vi er synd, for fjellet er minst like fint om sommeren. Derfor bygger vi nå ett av Europas største nettverk av tilrettelagte sykkelstier, som ferdigstilles i løpet av de neste årene. I tillegg finner du flere vann rett i nærheten, der du kan fiske, padle og bade. Visste du at vannet i Krøderen har noen av de høyeste badetemperaturene i landet? Hopp uti ved enden av sykkelstien! Garantert forfriskende etter en deilig tur på to hjul.

Stisykling: På Høgevarde kommer ett av Europas største nettverk av sykkelstier.
Stisykling: På Høgevarde kommer ett av Europas største nettverk av sykkelstier.

Vi har selvfølgelig ikke glemt vintersesongen heller. På Høgevarde finner du rikelig med preparerte skiløyper og et alpinanlegg. Også alpinanlegget kommer til å utvides kraftig i tiden som kommer, og vil by på svært lekent terreng for skientusiaster. Og jaktmulighetene? De er gode året rundt!

Tidligere var store, overdådige hytter med størst mulig avstand til naboene en trend i mange høyfjellsområder. I dag har fokuset flyttet seg over på bærekraft og begrensing av naturinngrep. Her ligger Høgevarde helt i tet. Med miljø i tankene har vi bygget et leilighetsbygg der du kan nyte natur og fellesskap i skjønn forening. Leilighetene har areal på mellom 38 og 100 kvadratmeter.

MILJØ I FOKUS

Det er ingen tvil om at framtidas hyttedrøm er nødt til å være bærekraftig. Derfor er miljøhensyn ledende i alle deler av Høgevarde-prosjektet.

  • Leilighetsbygget er bygget i kortreist massivtre. I tillegg brukes gjenbrukte og up cyclede materialer i store deler av interiør og bygningsmasse.
  • Vi planlegger smarte delingsløsninger for sportsutstyr, slik at du slipper å kjøpe alpinutstyr til hele familien.
  • Fellesløsninger sparer plass, slik at man kan bevare mer av naturen. Rett utenfor leiligheten finner du derfor blant annet smøreboder og gapahuker.
  • Vi utvikler vårt eget digitale verktøy for utleie og administrasjon av fritidsboligen din. Senger som blir mye brukt er miljømessig bedre enn senger som står tomme i oppvarmede bygg. Utleiemodeller blir derfor sentrale i våre leilighetsprosjekter- lett å administrere, bra for miljøet- og bra for lommeboka di!