Høgevarde satser på sti- og terrengsykling

  • Skrevet av: Harald
  • 28.08.20

Vanskelig å finne fram? Høgevarde og Visit Norefjell lanserer samarbeid med karttjenesten Trailguide, og samler kommunene rundt Norefjell som en attraktiv region for sykkelinteresserte.

Sti- og terrengsykling er i ferd med å bli et viktig satsningsområde for norske fjellregioner. Det selges årlig ca like mange terrengsykler som det selges alpinski i Norge, og trenden er stigende salg og interesse for denne aktiviteten. Ikke minst har framveksten av elsykler med demping som fungerer på grus og i terrenget sørget for voldsom økning i sykkelinteressen de senere årene. Gjennom dette samarbeidet samles nå reiselivsaktørene i regionen om en felles satsing rundt tilrettelegging og synliggjøring av sykkelmulighetene på og rundt Norefjellsplatået.

Karttjenesten Trailguide er valgt som samarbeidspartner for prosjektet, og i deres kartløsning på trailguide.net vil gjester framover kunne finne forslag til stier og rundturer i regionen.

Som del av prosjektet er det også utført et betydelig arbeid i å kartlegge området og gradere opplevelsene, slik at det er lettere å veilede syklister med ulike ferdighetsnivåer. Arbeidet med kartlegging pågår fortsatt, og det vil bli lagt ut flere ruter og stier fortløpende. I dag er det mest rundturer på grusveier som er lagt ut, men i Høgevarde-området finnes det også en del spennende naturlige stier av forskjellig vanskelighetsgrad. I årene fremover vil det bli bygget og tilrettelagt et betydelig antall kilometer med dedikerte sykkelstier i regionen.

Her finner du vår temaside om sykling på Høgevarde, med en rekke forslag til rundturer på grus og spennende stier som kan sykles med en egnet stisykkel.

This site is registered on wpml.org as a development site.