Her kommer naturen rett inn i stua!

Copyright Høgevarde
image
Copyright Hægevarde
  • Skrevet av: Magnus
  • 25.06.21

Å være familie på Høgevarde er etter Øystein og Marit og deres tre barn sine erfaringer helt optimalt. Det er kort vei fra der vi bor, området byr på unike aktivitetsmuligheter og naturen kommer rett inn i stua.

 

Disse ordene kommer fra pappa Øystein som sammen med kona Marit og barna Sindre (11), Erling (8) og Ingvild (3) har funnet sitt hytteparadis på Høgevarde.

 

–Falt veldig i smak

 

Familien på fem bor til daglig i Øvre-Eiker, og valgte å bygge hytte på Høgevarde for seks år siden.

 

–Vi befarte området før vi bestemte oss for å bygge. Det falt veldig i smak. Naturen, den korte tiden fra hjemmet, aktivitetsmulighetene for barna og oss voksne. Ja, det stemte veldig for oss, – og vi har ikke angret, sier pappa Øystein.

 

Og er det noe familien setter stor pris på er det akkurat det som befinner seg like utenfor hyttedøren.

 

Copyright Høgevarde

 

–Vi er veldig glade i både vinter og sommer. Når snøen ligger godt i fjellet tar vi i bruk langrennsskiene, står på alpint og så er vi veldig glad i frikjøring. Å gå toppturer og kjenne følelsen av å kjøre nedover er nesten ikke til å uttrykke. Ja, vi bruker Høgevarde Fjellpark mye, både i og utenfor løypene, forteller Øystein.

Nærhet til alt

 

Familiepappaen synes sommertilbudet er vel så bra. Og spesielt etter at Høgevarde har satset på sykkelstier.


–Gutta;- Sindre, Erling og jeg liker å sykle på sti, og kort vei utenfor hytta ligger det til rette for nettopp det. At Høgevarde skal bygge ut sykkelstinettet er fantastisk. Det vil komme mange til gode. Høgevarde har en utrolig flott natur som er lett tilgjengelig, som byr på terreng fra skogen til høyfjellet og som er i voldsom utvikling, sier Øystein.

Og han presiserer at det ikke bare er sykling og frikjøring som familien er opptatt av. Det er vel så mye nærheten til vann, fiske, teltplass med mer. De liker med andre ord å være utendørs.

Holmetjern er et nært vann like ved hytta. Dette benytter vi oss mye av. Tar vi oss en lenger tur står Fyrisjø høyt på lista. Her kan vi låne båter og kajakker, og i tillegg kan barna leke på stranda. Høgevarde Fjellpark byr på utrolig mange aktiviteter for familien, forteller Øystein.

 

Helårsdestinasjon

Som hytteeiere setter familien pris på at det ikke er så tett mellom hyttene.


–Du føler deg ikke klistret opp i «hyttenaboen», og det kjennes godt når du vil ha ro og fred på fjellet. Det må jeg si er et stort pluss for oss. Vi opplever også at folkene bak utviklingen til Høgevarde er lidenskapelig interesserte. De ønsker å få fram de beste som området har å by på. Som familiepappa og en aktiv sjel betyr dette mye. Høgevarde er en helårsdestinasjon, og vi kan virkelig anbefale andre familier å komme hit, forteller Øystein.

 

En typisk dag på hytta

På spørsmål om hvordan en typisk helgelørdag ser ut for familien, sier han.


–Vi spiser en god frokost. Så tar jeg med eldsteguttene på en sykkeltur, noe de begge liker godt. Senere på dagen tar vi oss en tur til enten Holmetjern eller Fyrisjø, der vi selvsagt har med mat. Kanskje tar vi oss en liten fjelltur hvor minstejenta Ingvild kan være med på, og så koser vi oss sammen. Noen ganger synes barna det er like gøy å bare leke rundt hytta. I tillegg har vi et vennepar som har hytte like ved. Det er selvsagt ekstra gøy både for foreldre og barn, avslutter Øystein.