Blant de beste i Europa

Amibsjonsnivået til Høgevarde er skyhøyt, på nesten alt de gjør. Nå skal de bli en av de beste sykkeldestinasjonene i Europa, forteller ambassadør Hilde Sangesland Strædet.

  • Skrevet av: Mats Schjølberg Ulshagen
  • 31.12.21

Etter at Hilde prøvde terrengsykling for første gang, sa det i grunnen bare pang. Hun var umiddelbart bitt av basillen.

– Jeg begynte å konkurrere litt, og så ble det mer og mer aktivt. Det er et flott miljø, og jeg ble tatt veldig godt imot, så for meg handlet det raskt både om det sosiale og syklingen. De som hadde drevet med det i mange år var utrolig flinke til å ønske nykommere velkommen, forteller hun.

Hun trivdes umiddelbart godt i miljøet, og steg raskt til Norgestoppen i enduro og utforsykling, med en rekke NM-gull.

– Det har blitt hobby, jobb og konkurranse i mange år. De siste årene har det blitt en del kurs og guiding også.

Kurs

Etter å ha blitt kontaktet av Høgevarde, med et ønske om et samarbeid, ble Hilde ambassadør for destinasjonen.

– Jeg hadde ikke vært på Høgevarde, men hadde hørt at det var en spennende satsing der, og da de fortalte om planene sine ble vi enige om at jeg skulle begynne å ha kurs der i første omgang. Så ser vi etter hvert hvordan vi kan utvikle samarbeidet.

Blant de beste

Norge har en natur som er mer eller mindre perfekt for offroad og utforsykling, og de siste årene har en rekke av vinterdestinasjonene satset stort på nettopp dette.

– Jeg har prøvd en rekke tilbud i Halling, på Hafjell og i Oslo, og det er noe av det beste du finner i verden. Man har litt av alt; lange nedkjøringer, teknisk, maskingbygde løyper, shuttle og heis … det dekker alle behov for alle typer sykling. Etter hvert som flere og flere begynner å sykle, så satses det mer og mer, og kvaliteten bli bare høyere og høyere, forklarer Hilde Sangesland Strædet.

Og i front av utviklingen finner vi Høgevarde.

– Det er et ønske om å gjøre dette til en av de beste stisyklingdestinasjonene i Europa. Det er snakk om et langtidsprosjekt, men det de allerede har bygd er kjempebra. Det er masse naturlige stier her, og det som World Trail har bygd er veldig bra. Her kan familier komme å sykle, men også de som har syklet mye allerede.

Nå gleder hun seg til snøen går, så hun kan hive seg ut på stiene på Norefjellsplatået igjen.

– Ja, så fort snøen er borte så skal jeg ut på sykkelen. Det er fortsatt masse stier å teste ut, og det er et kjempespennende område, avslutter hun.

Hilde Sangesland Strædet tester stiene på Høgevarde – Foto: Hunnålvatn Media