BATTLESCAR – ny sykkelsti

image
Syklist på stien Battlescar. Foto: Hunnalvatn Media
  • Skrevet av: Magnus
  • 22.09.22

Vi har gledet oss til å vise dette frem det nyeste tilskuddet til stinettverket som vokser frem på Høgevarde! Stien er kategorisert som en rød sti, som passer for øvede syklister. Den har fått navnet Battlescar, og det tenker vi er et passende navn for en noe krevende sti… Lengden på stien er ca 2,5 km, og starter fra toppen av Fjellheisen og ender ved Lavvoen.

Stien er en såkalt airflow- sti, noe som i praksis betyr at her er det mulig å få luft under hjulene. Det er likevel ingen hindringer underveis som ikke kan rulles med hjulene på bakken hele tiden, så terskelen for å prøve den ut bør ikke være altfor høy dersom du føler at du mestrer den blå stien Forkbeard godt.

Langs stien finnes flere enormt flotte utsiktspunkter hvor du blant annet får vidstrakt utsyn mot fjellene Høgevarde (1459), Hesteleinnattan (1183) og Hestgjuvnatten (1068).

Stien er bygget av World Trail i samarbeid med Høgevarde AS og Flå Sti og Sykkel AS, og har fått delfinansiering fra spillemidler og Sparebankstiftelsen Hallingdal.

Slik så det ut da Terrengsykkel.no fikk en eksklusiv prøvetur ned Battlescar, på bakhjulet til stibyggerkonge Glen Jacobs

HVOR FINNER DU BATTLESCAR?

Kort fortalt: Stien starter ved toppunktet for Fjellheisen. Dit kommer du lettest for egen maskin ved å sykle opp hytteveiene i området.

Du finner Battlescar, og de andre stiene på Høgevarde, på Trailguide.

 

LEIE ELSYKKEL PÅ HØGEVARDE?