fbpx
0 M/S 5°C

Villcamping – finn frem din indre villmarking i sommer!

I sommer er det enkle friluftslivet, med telt og sovepose i ryggsekken som er den store trenden. På Høgevarde finner du mange velegnede plasser hvor du kan slå opp teltet. Vår egen Hans Christian Gulsvik deler her sine tips til gode teltplasser i nærområdet rundt Høgevarde: 

Fyrisjø
Det er mange fine plasser for camping rundt Fyrisjø. Her har man også fordelen av å være i nærheten av et større vann, med fisk og bademuligheter. Langs stranda sør og sør-vest for Fyrisjø er det flere fine steder hvor det finnes flate fine plasser for å sette opp telt, og slå leir.

Ta utgangspunkt i Fyrisjøparkeringen(følg skilt til Fyrisjø P). Herfra går det en fin gruset gangvei innover mot Fyrisjø. For å ha litt privatliv så anbefaler vi å finne en teltplass i litt avstand fra stranden og stien. Det er fortsatt lett tilgang, og skulle det være dårlig vær så finnes det også gapahuk, og godkjente bålplasser i området.

Sauvall
Sauvall er en egen liten dal sør for hytteområdene HV2 og HV3(Fjellseterhaugen). Den kjennetegnes av å være veldig skjermet for lyder fra hytteområdene, og er således et flott sted for å føle seg litt mer isolert men fortsatt ha lett tilgang. Her finnes også Sauvalltjernan med fisk, bare husk fiskekort som fås kjøpt på inaturen.no 🙂 En leirplass her er også en fint utgangspunkt for en topptur til Hesteleinnattan (sti fra Varmestua på Sauvall).

Langs Gulsviksetervegen (etter krysset med Fjellseterhaugen) finner du en parkeringsplass. Parkerer du der så kan du gå inn resten av Gulsviksetervegen, forbi de gamle seterbygningene. I enden tar du inn på flerbruksstien Sauvallsvingen. Denne stien går gjennom Sauvall, og er fin for gående og syklende. I Sauvall er det oversiktlig og fint, vi anbefaler sørenden av dalen hvor det er mindre våtmark og vannet fortsatt er lett tilgjengelig. For en fin rundtur så er det bare å fortsette stien tilbake til hytteområdet hv3, og ned til Gulsvikseterparkeringen.

Raudmyran / Høgevardeskaret
Vil du høyere til fjells, og samtidig ta inn en fantastisk solnedgang så kan området mellom DNT stien og Raudmyran være et flott telt sted. Høgevarderyggen tar deg med opp rundt 1300-1400moh og gir deg spektakulær utsikt mot de største fjellkjedene i Sør-Norge. Man må lete litt mer etter vann her, men utsikt og eksponering veier opp. Her finnes det også historier å lese til kvelds, nemlig om Dødsdansen på Raudmyran.

Parker bilen på Fyrisjø P. Herfra følger du skilting vestover mot Gulsviksetrene, og Høgevarde DNT. Det er Høgevarde DNT sti som tar deg fra setermiljøet og opp mot Høgevarderyggen. Oppe rundt 1200-1300 høydemeter er det god oversikt, og lett å finne seg en fin plass med flott utsikt mot solnedgangen. Man kan kombinere denne turen med videre gange mot Gråfjell (høyeste topp på Norefjellplatået), Norefjell eller en rundtur om Steinmannen. I visse ferier og helger kan det være åpent for servering på den gamle Høgevarde DNT hytta, så sjekk siden deres på Facebook. 

God tur!

Relaterte innlegg
 • Villmarksleir – aktivitetsleir for barn og ungdom!
  Villmarksleir – aktivitetsleir for barn og ungdom!
  11. juni 2020

  Mestring – lek og moro! I sommer, 24.-26.juli, er det endelig klart for ny Villmarksleir på Høgevarde. Leiren passer for barn fra 1.klasse og ungdom opp til 10.klasse og er delt i juniorcamp og seniorcamp. Villmarksleir bruker den fantastiske villmarken vi har tilgjengelig på Høgevarde for å skape en sosial arena hvor barna og ungdommene

 • Sommeraktiviteter på Høgevarde
  Sommeraktiviteter på Høgevarde
  11. juni 2020

  Nesten uansett hva som er din favoritt utendørsaktivitet i sommer, så finner du muligheter på Høgevarde! Bading og båter på Fyrisjø Ved den største innsjøen på Høgevarde, Fyrisjø, finner du en flott sandstrand. Der finnes det også robåter for fri benyttelse. Sauvallsvingen – fart og moro! Eller ro i sjelen. Vår flotte flerbrukssti tar deg

 • Pumptrack og lekeapparater ved Lavvoen
  Pumptrack og lekeapparater ved Lavvoen
  11. juni 2020

  I sommer blir det full fart ved Lavvoen! Vi har satt opp en pumptrack, som er supermorsom å sykle på for både store og små syklister.  I en pumptrack genererer man fart på sykkelen helt uten å bruke pedalene, det er kroppens posisjon over sykkelen som bestemmer hvilken fart man oppnår. På mange måter samme

 • Sommeraktiviteter ved Lavvoen
  Sommeraktiviteter ved Lavvoen
  2. april 2020

  Pumptrack, trampoline/lekeapparater og åpen lavvo i høysesong. Fiskemuligheter. Bading. Turer i fjellet! Ved Lavvoen kommer det i juni opp en pumptrack for sykling, skateboard og sparkesykler. Dette blir gøy for alle oss som liker å leke med hjul under beina! En runde eller 10 på pumptracken med sykkel er også utrolig god trening, så denne

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort
fyrisjo-bat-fiske-hund-sommer