fbpx

Vi bygger i sommer!

Når enden på vinteren nærmer seg så begynner maskiner igjen å dukke opp i og rundt Høgevarde Hytteområde. Det blir flere små og store tiltak gjennom kommende sesong, og her er noen av de:

Skibru ved Fyrisjø-parkeringen

Endelig kan vi se fram til mindre kryssing av trafikkert vei når vi er ute på tur i langrennsløypene. Etter sommerferien begynner arbeidet med å lage kulvert over Fyrisjøveien. Da blir langrennsløypene som leder til høyfjellet sikrere og raskere for alle på fjellet. Dette prosjektet er delfinansiert av Flå kommune sitt infrastrukturfond.

Bygging i Hv15

Gjennom vinteren har det vært en del aktivitet i vårt nye tomteområde: I hv15, som ligger nord i terrenget vårt, har det blitt fremført vei og grøfter. Vi har allerede begynt jobben med å legge vann/avløp og strøm. Plussgradene smelter snøen som motvillig dukket opp i starten på mai, og folk er ivrig på å etablere seg i høyfjellet her hos oss. Vi regner med at de første strukturene i hv15 vil komme til syne gjennom sommeren.

Ny ankomstvei fra bygda

De fleste har nok sett den nye veiparsellen som har dukket fram i bygda, langs fylkesveien. Det blir den nye ankomstveien til Høgevarde. Den vil spare alle på tur til fjells ca 1500m vei, og gjøre turen opp til fjellet enda mer effektiv. I områdeplanen vår var dette tiltaket nevnt, og vi er glade for at det blir en forbedring for oss veifarende, og en kjempeforbedring for alle innbyggere i Seterstøkroken som slipper trafikk. Det har blitt jobbet jevnt gjennom hele vinteren, og nå gjenstår bare sammenkoblingsjobben mot eksisterende vei. Dette tar noe tid, men vi ser for oss at den resterende sammenkoblingsjobben blir gjort til høsten/tidlig vinter.

Relaterte innlegg
 • Høgevarde- veien videre
  Høgevarde- veien videre
  15. mai 2019

  Det har skjedd mye på Høgevarde siden den første hytta stod ferdig for snart 15 år siden. Siden da er det bygget blant annet skiheiser og løyper, lavvo, teknisk infrastruktur- og i disse dager rundes 500 fritidsboliger i utbyggingsområdet. Det er mange som er glade i Høgevarde, og vi er opptatt av at videre utbygging […]

 • Ny helg! 9-10 Mars :-)
  Ny helg! 9-10 Mars :-)
  8. mars 2019

  Ny helg nye muligheter! Dronen måtte ut på ettermiddagen for å forevige været som slo til, så på Facebook siden så ligger ett fint 360bilde. Det var stort sett bare sol på himmelen, -4 grader dog med litt vind fra nord-vest i høyfjellet. Helgen ser flott ut i værvarselet. Et lite påfyll av snø imorgen, […]

Skriv inn å trykk enter for å søke

sti-flerbrukssti-sykkelsti-sauvall-regnvått-høst