fbpx
3 M/S -6°C

Miljø

Fritidsboligbransjen er nødt til å ta inn over seg at vår kjerneaktivitet kan ha betydning for viktige naturkvaliteter og medføre en miljømessig belastning. Vi gjør til dels betydelige inngrep i naturen, og øker trafikken til sårbare områder langs kysten og på fjellet. På Høgevarde tenker vi nytt om bærekraft, og om hva som skal til for at flest mulig skal få oppfylt hyttedrømmen sin- samtidig som vårt mål er å redusere den samlede belastningen på naturen som omgir oss. 

Høgevarde skal være hyttedrømmen for alle som ønsker litt mer. Hytteområdet skal fremover utvikles med fokus på skånsom utbygging, bærekraftige materialer, gjenbruk og deleglede. Dette er ideelt for deg som ønsker å nyte fritid og friluft med ekstra god samvittighet. Vi bevarer mest mulig urørt natur, og gir tilbake til naturen der vi kan. Våre arkitekter i Vill Urbanisme er like opptatt av bærekraft og miljø som oss, og sammen utforsker vi nye måter å tenke fritidsboligutvikling på fjellet.

Vi kaller det for Høgevarde 2.0 – fremtidens bærekraftige friluftsfellesskap

Våre bærekraftige hytteleiligheter er del av første byggetrinn på “nye” Høgevarde.Tømmeret til disse byggene blir i stor grad innhentet fra lokalområdet. Materialet blir deretter bearbeidet i Nordens største massivtrefabrikk i Åmot, mindre enn en time unna. Massivtre har et lavere CO₂-avtrykk enn tradisjonelle byggematerialer, og skaper dessuten et bedre inneklima. Leilighetene vil i tillegg ha elementer av gjenbrukte bygningsmaterialer, som ytterligere bidrar til å redusere klimaavtrykket. Energieffektive oppvarmingsløsninger er en selvfølge. 

Parallelt med dette har vi mange andre tiltak på gang, blant annet ønsker vi å utforske sirkulære løsninger for gjenbruk av energi og ressurser. Vi arbeider med utvikling av en miljøpositiv hyttemodell, som skal understøtte en rekke av FN sine bærekraftsmål. Vi utvikler teknologi som skal redusere energiforbruk, sikre at hytta blir brukt så mye som mulig, og vi skal gjøre det lettere for deg som hytteeier å bidra til den lokale økonomien i nærområdet. 

Dette, og mye mer, arbeider vi på daglig. Vi ønsker å være veldig tydelige på at vi ikke har alle svarene- men at vårt langsiktige mål er å være en del av løsningen- ikke problemet. Fritidsboligbransjen må endre seg i årene som kommer, og vi er i full gang med vårt bidrag!

Klikk her for å lese mer om våre bærekraftige leiligheter, og samarbeidet med Vill Urbanisme.

Høgevarde AS m/datterselskap er sertifisert miljøfyrtårn-bedrift. Les mer om ordningen på Stiftelsen Miljøfyrtårn sine sider.

For deg som er spesielt interessert- send en mail til baerekraft@hogevarde.no og få tilsendt vårt omfattende strategidokument.  

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort