fbpx
0 M/S 6°C

Lavvoen – vi fornyer oss!

– Å spise skal være godt både for oss og naturen, gi god næring samt nytelse, sier Thea Aannestad og David Lindgårde entusiastisk. Paret overtar denne høsten ansvaret for driften av serveringsstedet Lavvoen, som ligger sentralt i Høgevarde Fjellpark.

Det er ingen liten oppgave oppdragsgiver Høgevarde AS har gitt dem: Sørge for at Lavvoen blir en grunn til å svinge av fra Riksvei 7. DET er et ambisiøst mål for det som i dag er mest kjent som varmestua ved skiheisene på Høgevarde!


Thea Aannestad og David Lindgårde

 

Lavvoen har siden åpningen vært et kjent og kjært serveringssted for hyttefolket på Høgevarde. Hovedfunksjonen har vært å sørge for at frosne skiløpere har fått varme seg med en kopp kakao eller et stykke hjemmelaget sjokoladekake. Nå utvides satsingen, og driverparet satser på at både hyttefolket og forbireisende i Hallingdal skal stikke innom og finne et større utvalg av smakfulle retter. Ambisjonen er at Lavvoen også blir et godt alternativ for lunch og middagsretter, og fungere som et hyggelig treffpunkt også på kveldstid. Men selvsagt skal skiløpere, syklister og fjellfolk, kjernepublikumet, fortsatt føle seg velkomne og kjenne igjen tilbudet.

– Vi elsker å utvikle spennende smakskombinasjoner og opplevelser som stimulerer sansene. Lidenskapen ligger i å skape gode opplevelser for andre mennesker, sier Thea. Sammen med partner David har hun de siste 10 årene jobbet med å utvikle og drifte ulike konsepter innenfor servering og opplevelser. Alt fra festivaler og serveringssteder, til barer og nattklubber står på CVen.

Lokalprodusert og bærekraftig

Paret er opptatt av at råvarene skal være av god kvalitet, og aller helst lokale. I disse dager pågår derfor et grundig arbeid med å besøke ulike småskalaprodusenter i Hallingdal, smake på råvarer og utvikle nye menyer som skal friste sultne ganer utover høsten og vinteren.

– For oss er mat en livsstil og en sentral del av hverdagen. Vi ønsker å skape et bærekraftig serveringssted som er mer enn kun et sted å spise. Lavvoen skal bli et naturlig samlingspunkt for sosialt samvær og matopplevelser, men også et sted for stimulerende aktiviteter og input.

For å sikre både bedre produksjonsmuligheter på kjøkkenet og forbedret betjenings- og gjestekapasitet vil Lavvoen gjennomgå en betydelig ombygging i løpet av høsten. Planen er at alt skal stå klart i tide til åpningen av skisesongen, men allerede nå i høstferien vil besøkende kunne få en forsmak på noe av det som kommer på menyen når ombyggingen er gjennomført.

De nye driverne har også ambisjoner om å utvide bruken av Lavvoen, og tilby nye tjenester til hytteeiere og andre: – Vi ønsker at Lavvoen skal være et sted som hytteeierne på Høgevarde bruker flittig, sier David. – Om noen ønsker å avvikle private arrangementer i Lavvoen, eller kanskje ønsker catering rett til hytta så kom innom for en prat eller skriv til lavvo@hogevarde.no.

Vi gleder oss til vinteren!

Relaterte innlegg
 • Høgevarde AS støtter årets TV-aksjon og lanserer lokalt initiativ for innsamling av plast i fjellet
  Høgevarde AS støtter årets TV-aksjon og lanserer lokalt initiativ for innsamling av plast i fjellet
  19. oktober 2020

  Årets TV-aksjon går til WWF sitt arbeid for å bekjempe plast i havet. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Høgevarde AS ønsker å bidra til dugnaden, og støtter aksjonen med kr 25.000.   Plastforsøpling av naturen vår er et generelt problem, også hos oss på

 • Grønne spor – Høgevarde er sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift
  Grønne spor – Høgevarde er sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift
  11. juni 2020

  Vi innrømmer det gjerne: Vi har somlet. Og så har vi rotet litt. Og somlet litt til. Men endelig kan vi melde at Høgevarde AS har blitt sertifisert som Miljøfyrtårn!  Prosessen har tatt veeeldig lang tid, men midt under Korona-krisen fikk vi sertifiseringen på plass- som en av de første bedriftene som har blitt godkjent

 • Reguleringsplan for Ringeriksbanen vedtatt
  Reguleringsplan for Ringeriksbanen vedtatt
  3. april 2020

  Midt oppi Korona-kaoset kom det en gedigen gladmelding for alle østlendinger med utferdstrang vestover: Reguleringsplanen for Ringeriksbanen og ny E16 er vedtatt. Det gjenstår fortsatt finansieringsvedtak, men med vedtatt reguleringsplan er i alle fall en betydelig milepæl passert. Når Ringeriksbanen blir realisert, betyr dette ca 1 time kortere reisetid med tog til Flå. Dermed blir det enda enklere å

 • Leilighetsbygget Vardefjell 1- kjempeinteresse!
  Leilighetsbygget Vardefjell 1- kjempeinteresse!
  2. april 2020

  Interessen for første byggetrinn i Fjellparken, leilighetsbygget som har fått navnet Vardefjell 1, har hittil vært formidabel. Pr i dag står det hele 600 navn på listen over interessenter. Så stor interesse har vi aldri tidligere opplevd på noe fritidsboligprosjekt på Høgevarde! Planleggingen av Fjellparken fortsetter for fullt, og vi er nå i gang med

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort