fbpx
2 M/S -9°C

Lavvoen – vi fornyer oss!

– Å spise skal være godt både for oss og naturen, gi god næring samt nytelse, sier Thea Aannestad og David Lindgårde entusiastisk. Paret overtar denne høsten ansvaret for driften av serveringsstedet Lavvoen, som ligger sentralt i Høgevarde Fjellpark.

Det er ingen liten oppgave oppdragsgiver Høgevarde AS har gitt dem: Sørge for at Lavvoen blir en grunn til å svinge av fra Riksvei 7. DET er et ambisiøst mål for det som i dag er mest kjent som varmestua ved skiheisene på Høgevarde!


Thea Aannestad og David Lindgårde

 

Lavvoen har siden åpningen vært et kjent og kjært serveringssted for hyttefolket på Høgevarde. Hovedfunksjonen har vært å sørge for at frosne skiløpere har fått varme seg med en kopp kakao eller et stykke hjemmelaget sjokoladekake. Nå utvides satsingen, og driverparet satser på at både hyttefolket og forbireisende i Hallingdal skal stikke innom og finne et større utvalg av smakfulle retter. Ambisjonen er at Lavvoen også blir et godt alternativ for lunch og middagsretter, og fungere som et hyggelig treffpunkt også på kveldstid. Men selvsagt skal skiløpere, syklister og fjellfolk, kjernepublikumet, fortsatt føle seg velkomne og kjenne igjen tilbudet.

– Vi elsker å utvikle spennende smakskombinasjoner og opplevelser som stimulerer sansene. Lidenskapen ligger i å skape gode opplevelser for andre mennesker, sier Thea. Sammen med partner David har hun de siste 10 årene jobbet med å utvikle og drifte ulike konsepter innenfor servering og opplevelser. Alt fra festivaler og serveringssteder, til barer og nattklubber står på CVen.

Lokalprodusert og bærekraftig

Paret er opptatt av at råvarene skal være av god kvalitet, og aller helst lokale. I disse dager pågår derfor et grundig arbeid med å besøke ulike småskalaprodusenter i Hallingdal, smake på råvarer og utvikle nye menyer som skal friste sultne ganer utover høsten og vinteren.

– For oss er mat en livsstil og en sentral del av hverdagen. Vi ønsker å skape et bærekraftig serveringssted som er mer enn kun et sted å spise. Lavvoen skal bli et naturlig samlingspunkt for sosialt samvær og matopplevelser, men også et sted for stimulerende aktiviteter og input.

For å sikre både bedre produksjonsmuligheter på kjøkkenet og forbedret betjenings- og gjestekapasitet vil Lavvoen gjennomgå en betydelig ombygging i løpet av høsten. Planen er at alt skal stå klart i tide til åpningen av skisesongen, men allerede nå i høstferien vil besøkende kunne få en forsmak på noe av det som kommer på menyen når ombyggingen er gjennomført.

De nye driverne har også ambisjoner om å utvide bruken av Lavvoen, og tilby nye tjenester til hytteeiere og andre: – Vi ønsker at Lavvoen skal være et sted som hytteeierne på Høgevarde bruker flittig, sier David. – Om noen ønsker å avvikle private arrangementer i Lavvoen, eller kanskje ønsker catering rett til hytta så kom innom for en prat eller skriv til lavvo@hogevarde.no.

Vi gleder oss til vinteren!

Relaterte innlegg
 • LAVVOEN – Norges beste skisentermat?
  LAVVOEN – Norges beste skisentermat?
  14. januar 2021

  Etter noen hektiske måneder med totalrenovering av kjøkken og restaurant, åpnet dørene til den nyoppussede Lavvoen rett før jul. I romjula gjennomførte vi to vellykkede arrangementer på kveldstid med hhv champagnesmaking og ost og øl, samtidig som vi på dagtid serverte glade skiløpere i alle aldre.  Norges beste skisentermat? Underveis ble vi hvisket i øret

 • Revir: Utleie og butikk
  Revir: Utleie og butikk
  14. januar 2021

  Dørene til Revir Høgevarde er nå åpnet! I den mobile butikken som nå i vinter er plassert rett på utsiden av Lavvoen, vil du finne et kuratert utvalg av essensielle friluftsprodukter, testet og anbefalt av Revirs friluftsentusiaster. Vi har allerede en god stund samarbeidet med de flinke, skjeggete og hyggelige friluftsfolka i entusiastbutikken Revir. Fra

 • Lavvoen – Nyåpning!
  Lavvoen – Nyåpning!
  10. desember 2020

  Nå er vi endelig klare til å ønske velkommen inn i den nyoppussede Lavvoen!  De siste ukene har vært spennende, med ombygging, oppgradering av interiør og ikke minst smaking og testing for å bestemme vinterens meny.  Vi gleder oss til å servere god mat laget fra bunnen av, basert på råvarer av høy kvalitet fra

 • Black Friday
  Black Friday
  27. november 2020

  Dagen i dag er en av årets største handelsdager. Vi kunne sikkert ha kastet oss på trenden, klistret logoen vår på ett eller annet produkt, og forsøkt å selge deg noe du sannsynligvis ikke visste du hadde bruk for. Ikke misforstå oss, vi mener absolutt at gode opplevelser i fjellet kan bli enda bedre med

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort