fbpx

Hyttehallingen- en festival for hyttefolket, med bærekraft i fokus. 20.-22. september

I fjor ble Hyttehallingen, hyttemessen for Hallingdal, arrangert for første gang. Arrangementet var en stor suksess, og i år blir konseptet utvidet: Her blir det festival for hyttefolket, og i sentrum av arrangementet står fokus på bærekraft i hyttebransjen.

Hyttemesser finnes det mange av i Norge, og de er viktige møteplasser mellom hyttefolket og leverandørene i hyttebransjen. I 2018 ble det etablert en egen hyttemesse i Flå, som samlet hyttebransjen i Hallingdal. Arrangørene ønsker i år å utvikle arrangementet videre, og skape en helg fylt med både spennende produkter, foredrag, kurs og aktiviteter- for hele familien, med friluftslivet i sentrum. 

BÆREKRAFT
Arrangøren ønsker å bruke arrangementet til å vise fremtidens hyttebransje: Med økt fokus på hyttebransjen i forhold til miljø og bærekraft, stilles det spørsmål ved om dagens utvikling i fjellet kan fortsette. Samtidig opplever bransjen stadig økte kundekrav til komfort og tekniske løsninger. Hyttehallingen ønsker å sette fokus på hyttebransje og bærekraft, og gjennom lørdagen kan du oppleve en rekke inspirerende foredragsholdere med bred tilnærming til hytteliv og bærekraft:

 • Knut Arne Gurigard, Daglig leder regionrådet for Hallingdal: «Bærekraftig hytteliv» – 11:00
 • Knut Skinnes, daglig leder Greenhouse AS: «Bio -og sirkulærøkonomi» – 11:30
 • Ellen Anne Bye, prosjektleder Krødsherad Kommune: «Bærekraftig Reisemål Norefjellsregionen» – 12:30
 • Leif Ove Sataslåtten, daglig leder Hallingdal Renovasjon – 12:00
 • Jan Erik Rossow, partner Vill Arkitektur: «Tanker rundt fremtidens hyttelandsby» – 13:00

Hyttebransjen stiller opp for å presentere løsningene som hyttedestinasjonene og leverandørbransjen har for å møte de stadig større forventningene til gode og fremtidsrettede løsninger. 

Selve messen foregår i Thonhallen i Flå i dagene 20.-22. september. Inne i messehallen vil besøkende finne både hyttedestinasjoner, hytte- og utstyrsleverandører samt tjenestetilbydere som henvender seg til hyttemarkedet.

AKTIVITETER FOR FAMILIEN- KLATRING OG SYKKELKURS
I området utenfor messen blir det aktiviteter for barn og familie, blant annet blir det  terrengsykkelkurs for barna med sykkel- og skilegende Anders Backe (kl 13-14). Ta med egen sykkel, eller lån fra Sport 1 sin sykkeldemo utenfor hallen.
OBS: Ta med egen sykkelhjelm, alle deltakere på kurset må ha hjelm!

Barna kan også teste klatreferdighetene i en mobil klatrevegg. Hvem blir den raskeste til topps?

 

Sjekk www.hyttehallingen.no for mer info.

Relaterte innlegg
 • Film fra åpning av Sauvallsvingen
  Film fra åpning av Sauvallsvingen
  2. oktober 2019

 • Høstferien på Høgevarde
  Høstferien på Høgevarde
  27. september 2019

  Da er det på tide med kos i fjellet igjen, og det med flotte høstfarger! Været gjør nok innekosen best de første dagene, men så titter solen frem igjen. Her er litt av det som skjer i ferien: Lavvoen i Høgevarde Fjellpark er åpen alle dager fra lørdag 28. til og med søndag 6. Tidene […]

 • Hytteeier-info
  Hytteeier-info
  17. september 2019

  KULVERT: Arbeidet med etablering av kulvert ved parkering Fyrisjø er i gang og forventes ferdig til kommende skisesong. Vær obs på nytt kjøremønster forbi anleggsområdet.  FIBER: Telenor er i gang med å føre frem fiberkabel opp til hyttefeltet. Det forventes etablering i lavvo som første skritt i år og at hyttefelt kan kobles til løpende […]

 • Tomter til salgs
  Tomter til salgs
  17. september 2019

  Det er populært med fritidseiendom på Høgevarde, og det selges stadig nye tomter! Feltet HV15 er der det fortsatt finnes flest valgmuligheter, men nå går det virkelig unna på de mest attraktive delene av dette feltet. Neste sommer blir det bygget ny skiheis som gir dette feltet direkte forbindelse med alpinanlegget, og det er kun […]

Skriv inn å trykk enter for å søke

fisker-fjellet-høyfjellet-fjellvann-fintvær