fbpx

Hyttehallingen- en festival for hyttefolket, med bærekraft i fokus. 20.-22. september

I fjor ble Hyttehallingen, hyttemessen for Hallingdal, arrangert for første gang. Arrangementet var en stor suksess, og i år blir konseptet utvidet: Her blir det festival for hyttefolket, og i sentrum av arrangementet står fokus på bærekraft i hyttebransjen.

Hyttemesser finnes det mange av i Norge, og de er viktige møteplasser mellom hyttefolket og leverandørene i hyttebransjen. I 2018 ble det etablert en egen hyttemesse i Flå, som samlet hyttebransjen i Hallingdal. Arrangørene ønsker i år å utvikle arrangementet videre, og skape en helg fylt med både spennende produkter, foredrag, kurs og aktiviteter- for hele familien, med friluftslivet i sentrum. 

BÆREKRAFT
Arrangøren ønsker å bruke arrangementet til å vise fremtidens hyttebransje: Med økt fokus på hyttebransjen i forhold til miljø og bærekraft, stilles det spørsmål ved om dagens utvikling i fjellet kan fortsette. Samtidig opplever bransjen stadig økte kundekrav til komfort og tekniske løsninger. Hyttehallingen ønsker å sette fokus på hyttebransje og bærekraft, og gjennom lørdagen kan du oppleve en rekke inspirerende foredragsholdere med bred tilnærming til hytteliv og bærekraft:

 • Knut Arne Gurigard, Daglig leder regionrådet for Hallingdal: «Bærekraftig hytteliv» – 11:00
 • Knut Skinnes, daglig leder Greenhouse AS: «Bio -og sirkulærøkonomi» – 11:30
 • Ellen Anne Bye, prosjektleder Krødsherad Kommune: «Bærekraftig Reisemål Norefjellsregionen» – 12:30
 • Leif Ove Sataslåtten, daglig leder Hallingdal Renovasjon – 12:00
 • Jan Erik Rossow, partner Vill Arkitektur: «Tanker rundt fremtidens hyttelandsby» – 13:00

Hyttebransjen stiller opp for å presentere løsningene som hyttedestinasjonene og leverandørbransjen har for å møte de stadig større forventningene til gode og fremtidsrettede løsninger. 

Selve messen foregår i Thonhallen i Flå i dagene 20.-22. september. Inne i messehallen vil besøkende finne både hyttedestinasjoner, hytte- og utstyrsleverandører samt tjenestetilbydere som henvender seg til hyttemarkedet.

AKTIVITETER FOR FAMILIEN- KLATRING OG SYKKELKURS
I området utenfor messen blir det aktiviteter for barn og familie, blant annet blir det  terrengsykkelkurs for barna med sykkel- og skilegende Anders Backe (kl 13-14). Ta med egen sykkel, eller lån fra Sport 1 sin sykkeldemo utenfor hallen.
OBS: Ta med egen sykkelhjelm, alle deltakere på kurset må ha hjelm!

Barna kan også teste klatreferdighetene i en mobil klatrevegg. Hvem blir den raskeste til topps?

 

Sjekk www.hyttehallingen.no for mer info.

Relaterte innlegg
 • Høgevarde – ny logo og nytt design!
  Høgevarde – ny logo og nytt design!
  12. november 2019

  Høgevarde fornyer seg! Vi er stolte av å kunne vise frem vårt nye utseende. Gjennom det siste året har vi i Høgevarde arbeidet hardt for å svare på spørsmålet om hvordan fremtidens Høgevarde skal utformes. Dette har munnet ut i mange spennende prosjekter som vi gleder oss til å fortelle mer om i månedene fremover,

 • Film fra åpning av Sauvallsvingen
  Film fra åpning av Sauvallsvingen
  2. oktober 2019

 • Høstferien på Høgevarde
  Høstferien på Høgevarde
  27. september 2019

  Da er det på tide med kos i fjellet igjen, og det med flotte høstfarger! Været gjør nok innekosen best de første dagene, men så titter solen frem igjen. Her er litt av det som skjer i ferien: Lavvoen i Høgevarde Fjellpark er åpen alle dager fra lørdag 28. til og med søndag 6. Tidene

 • Hytteeier-info
  Hytteeier-info
  17. september 2019

  KULVERT: Arbeidet med etablering av kulvert ved parkering Fyrisjø er i gang og forventes ferdig til kommende skisesong. Vær obs på nytt kjøremønster forbi anleggsområdet.  FIBER: Telenor er i gang med å føre frem fiberkabel opp til hyttefeltet. Det forventes etablering i lavvo som første skritt i år og at hyttefelt kan kobles til løpende

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort
fisker-fjellet-høyfjellet-fjellvann-fintvær