fbpx

Hyttehallingen- en festival for hyttefolket, med bærekraft i fokus. 20.-22. september

I fjor ble Hyttehallingen, hyttemessen for Hallingdal, arrangert for første gang. Arrangementet var en stor suksess, og i år blir konseptet utvidet: Her blir det festival for hyttefolket, og i sentrum av arrangementet står fokus på bærekraft i hyttebransjen.

Hyttemesser finnes det mange av i Norge, og de er viktige møteplasser mellom hyttefolket og leverandørene i hyttebransjen. I 2018 ble det etablert en egen hyttemesse i Flå, som samlet hyttebransjen i Hallingdal. Arrangørene ønsker i år å utvikle arrangementet videre, og skape en helg fylt med både spennende produkter, foredrag, kurs og aktiviteter- for hele familien, med friluftslivet i sentrum. 

BÆREKRAFT
Arrangøren ønsker å bruke arrangementet til å vise fremtidens hyttebransje: Med økt fokus på hyttebransjen i forhold til miljø og bærekraft, stilles det spørsmål ved om dagens utvikling i fjellet kan fortsette. Samtidig opplever bransjen stadig økte kundekrav til komfort og tekniske løsninger. Hyttehallingen ønsker å sette fokus på hyttebransje og bærekraft, og gjennom lørdagen kan du oppleve en rekke inspirerende foredragsholdere med bred tilnærming til hytteliv og bærekraft:

 • Knut Arne Gurigard, Daglig leder regionrådet for Hallingdal: «Bærekraftig hytteliv» – 11:00
 • Knut Skinnes, daglig leder Greenhouse AS: «Bio -og sirkulærøkonomi» – 11:30
 • Ellen Anne Bye, prosjektleder Krødsherad Kommune: «Bærekraftig Reisemål Norefjellsregionen» – 12:30
 • Leif Ove Sataslåtten, daglig leder Hallingdal Renovasjon – 12:00
 • Jan Erik Rossow, partner Vill Arkitektur: «Tanker rundt fremtidens hyttelandsby» – 13:00

Hyttebransjen stiller opp for å presentere løsningene som hyttedestinasjonene og leverandørbransjen har for å møte de stadig større forventningene til gode og fremtidsrettede løsninger. 

Selve messen foregår i Thonhallen i Flå i dagene 20.-22. september. Inne i messehallen vil besøkende finne både hyttedestinasjoner, hytte- og utstyrsleverandører samt tjenestetilbydere som henvender seg til hyttemarkedet.

AKTIVITETER FOR FAMILIEN- KLATRING OG SYKKELKURS
I området utenfor messen blir det aktiviteter for barn og familie, blant annet blir det  terrengsykkelkurs for barna med sykkel- og skilegende Anders Backe (kl 13-14). Ta med egen sykkel, eller lån fra Sport 1 sin sykkeldemo utenfor hallen.
OBS: Ta med egen sykkelhjelm, alle deltakere på kurset må ha hjelm!

Barna kan også teste klatreferdighetene i en mobil klatrevegg. Hvem blir den raskeste til topps?

 

Sjekk www.hyttehallingen.no for mer info.

Relaterte innlegg
 • Reis kollektivt til hytta
  Reis kollektivt til hytta
  31. januar 2020

  Høgevarde, Turufjell og Sørbølfjell samarbeider med Flå Taxi om en prøveordning om taxi til fjells, for de som ønsker å reise kollektivt til/fra hytta. Som en prøveordning tilbys derfor nå følgende:   Personbil VW Transporter (inntil 7 pers) Cirkle K Gulsvik til Høgevarde Kr 400 Kr 500 Flå sentrum/Flå Stasjon til Høgevarde Kr 600 Kr

 • GRØNNE SPOR
  GRØNNE SPOR
  31. januar 2020

  En varm vinter kommer sjelden alene- eller? Høgevarde setter miljø og bærekraft høyt på agendaen fremover.   Stadig flere stiller spørsmålstegn ved det avtrykket vi mennesker etterlater oss. Fritidsboligbransjen er en av mange bransjer som det stilles spørsmål ved, og det finnes mange grunner til dette: Bransjen har stort sett hatt en veldig tradisjonell tilnærming

 • GRØNNE SPOR JANUAR
  GRØNNE SPOR JANUAR
  31. januar 2020

  Vi arbeider kontinuerlig med å forbedre oss i forhold til bærekraft og miljøavtrykk. Denne måneden kan vi rapportere om følgende:   Høgevardes trakkemaskiner går nå på biobrennstoff Med dette enkle grepet reduserer vi karbonavtrykket for denne delen av driften betydelig.  Trakkemaskinhallen varmes opp med biobrennstoff Lager- og verkstedshallen vår må holdes varm, og hittil har

 • Høgevarde – ny logo og nytt design!
  Høgevarde – ny logo og nytt design!
  12. november 2019

  Høgevarde fornyer seg! Vi er stolte av å kunne vise frem vårt nye utseende. Gjennom det siste året har vi i Høgevarde arbeidet hardt for å svare på spørsmålet om hvordan fremtidens Høgevarde skal utformes. Dette har munnet ut i mange spennende prosjekter som vi gleder oss til å fortelle mer om i månedene fremover,

Skriv inn å trykk enter for å søke

For hytteeier
Kjøp heiskort
fisker-fjellet-høyfjellet-fjellvann-fintvær