Sommer på Høgevarde

image
Utsikt mot Krøderen fra flytstien mellom Høgevarde Fjellpark og Heimseter (foto: Hunnalvatn Media)
  • Skrevet av: Harald
  • 06.23.22

Storstilt sykkelsatsing, sommeråpen Lavvo og fjellfestival. Blant mye annet!

Høgevarde er fantastisk året rundt, og i sommer skjer det masse spennende. Vi satser stort på stisykling, og i de kommende årene skal et av Europas største nettverk av stier for sykling etableres i vårt nærområde. I sommer og utover høsten ferdigstiller vi over 20 km nye stier som passer både for nybegynnere og mer erfarne syklister.

Vi åpner fortløpende nye stier gjennom sommeren og høsten, og på våre nettsider finner du mer informasjon og forslag til stier og rundturer på sykkel i området.

Detalj fra Lavvostien (foto: Lars Storheim, Hallingdal Rides)

Ved Lavvoen: Moro for store og små!
Ved Lavvoen, midt i Fjellparken, finner du pumptracken vår, som byr på fartsfylte opplevelser for store og små. Her finnes det også et lite klatretårn for de minste, samt bord og benker for en pust i bakken.

LAVVOEN: Sommermeny i toppklasse! 

Vi våger påstanden om at Lavvoen har et mattilbud som er i toppklasse av det som finnes i den norske fjellheimen. I sommer tilbyr vi en noe enklere meny, men fortsetter å holde fokus på økologiske og kortreiste råvarer av høy klasse. I tillegg finner du vanlige kioskvarer samt is og kald drikke.

Lavvoen holder åpent hver dag unntatt mandager frem til 31. juli, sommermenyen finner du her.

Stor solterrasse: Utenfor Lavvoen finner du en stor og solrik terrasse, med fabelaktig utsikt mot Fisketjern og fjellene rundt. Dette er det perfekte sted å slå seg ned for å nyte et glass eller en matbit etter en lang dag på sykkelsetet eller i fjellstøvlene!

Sykkelutleie: Ved Lavvoen finner du vår kombinerte butikk og sykkelutleie, hvor du kan leie stisykler av høy kvalitet. Hovedfokus er elsykler, men vi har også noen umotoriserte sykler for utleie. Du finner informasjon om booking av sykler på denne siden.

Stand Up Paddle (SUP) på Fisketjern: Fisketjern, rett ved Lavvoen, er med sin skjermede beliggenhet perfekt for å sige rolig rundt på vannet. I sommer leier vi ut SUP- brett, ta kontakt med Lavvoen for å bestille (tilgjengelig fra 1. juli).

Fjellvandring: Landskapet på Høgevarde er perfekt for flotte vandreturer, her finner du både familievennlige rundturer og utfordrende høyfjellsruter rett utenfor døra. På våre nettsider finner du utvalgte turforslag, med rutebeskrivelser og kart.

DNT-hytta på Høgevarde er et flott turmål for mange. Hytta har sommeråpent, og tilbyr vafler, kaffe og annet turknask! Sjekk Høgevarde DNT på Facebook for åpningstider.

Fiske: På Høgevarde finnes en rekke flotte fiskevann. Prøv deg f.eks i Fisketjern (like ved Lavvoen), eller ta turen til Fyrisjø. Vi kan ikke LOVE deg fangst, men det er neimen ikke langt unna!
P.S: Husk å løse fiskekort, dette kan du ordne på https://www.inatur.no/

Bading og vannaktivitet: Ved Fyrisjø finner du en flott sandstrand. På varme dager er dette det perfekte stedet for en dypp i friskt fjellvann. Ved Fyrisjø finnes også båter for gratis utlån.

Ellers anbefaler vi en ekspedisjon langs Gulsvikelva i området øst for Lavvoen. Her finnes en rekke utrolig vakre kulper og små fossefall, som er perfekte for en eksotisk dukkert!

This site is registered on wpml.org as a development site.