Sikre deg sesongkort på Oslos nærmeste høyfjellsdestinasjon!

Vinteren 20/21 er vinteren du skal oppdage Oslos nærmeste høyfjellsområde, Høgevarde, og det lille, men artige, alpinanlegget i tregrensen.

image
Drømmer du om frisk luft og pudderdryss i ansiktet? Sikre deg årets sesongkort i Høgevarde Fjellpark.
  • Skrevet av: development
  • 17.12.20

Bakkene er åpne!

Sesongen er i gang og vi holder anlegget åpent i helgene framover, samt hele jule-/nyttårsferien! Langrennsløypene er også kjørt, se skisporet.no

 

Sikre vintertegn

Det går mot vinter og de første nyhetssakene om bilister som har kjørt av veien på sommerdekk er en realitet. Alt tyder på at østeuropeiske vogntog, også i år, kommer til å seile rundt på norske veier. Faste, gjenkjennelige tegn på at den kalde fine tiden er på vei. Likevel må vi regne med at vinteren i år blir litt annerledes enn de foregående. Det er mye vi antakelig ikke skal, men til fjells må vi jo uansett. Så hvorfor ikke utforske vårt nærmeste fjellområde? Bilturen fra hovedstaden til Høgevarde er så kort at du ikke rekker å bli tissetrengt før du er framme!

 

Lekent og lett tilgjengelig terreng

Høgevarde, det lille anlegget med det fantastisk lekne terrenget, ligger bare 90 minutter unna Oslo. Ja, omtrent der Hallingdalen begynner – og litt opp til venstre! Her får du spennende skogskjøring og tilgang til et spektakulært toppturterreng. Selve skisenteret er ikke stort, men har et terreng som byr på utfordringer for liten og stor. Med den rette holdningen, toppturvennlig utstyr og en dose eventyrlyst, åpner det seg lett tilgjengelig skogs- og fjellkjøring, som kan sammenlignes med vesentlig mer kjente destinasjoner. De mest verdensvante sammenligner Høgevarde-skogen med skogsterreng av internasjonalt kaliber, som British Columbia i Canada. Det er lett å trives i villsnøen mellom trærne på Høgevarde. Velkommen til bakkene!

Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.
Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.

 

Et stort mangfold av opplevelser

Det kanskje viktigste særtrekket ved Høgevarde som skidestinasjon er mangfoldet av skiopplevelser som finnes her. Harald Haaland er destinasjonsutvikler og forteller om varierte langrennsløyper fra lavereliggende løyper i lunt skogsterreng til desiderte høgfjellsløyper oppe på snaufjellet.

–Vi holder ca. 50 kilometer løyper ved like, og løypenettet vårt er også koblet sammen med Hallingløypa som strekker seg helt til Hallingskarvet. Alpinanlegget vårt er per i dag et kompakt familieanlegg, med tilbud både til nybegynneren og de mer erfarne alpinistene.

Anlegget har også fått et svært godt rykte på seg i frikjøringsmiljøet og blir ofte omtalt i positivt iblant annet magasinet FriFlyt. «Østlandets nye puddermekka» er en av overskriftene de har brukt om området, forteller Haaland.

 

Norges beste alpinsentermat og nyoppusset lavvo

De siste ukene har vært spennende, med ombygging, oppgradering av interiør og ikke minst smaking og testing for å bestemme vinterens meny. Lørdag 19. desember er vi endelig klare til å ønske velkommen inn i den nyoppussede Lavvoen! Klikk her for mer info

Lavvoen: En moderne tvist på det 2000 år gamle samiske teltet. Her byr vi på deilig mat og drikke. Velkommen inn!
Lavvoen: En moderne tvist på det 2000 år gamle samiske teltet. Her byr vi på deilig mat og drikke. Velkommen inn!

Den varme, lyse og innbydende lavvoen på Høgevarde er en stolthet vi i fjellparken har laget for våre skiglade gjester. Om det er Norges beste alpinsentermat, skal vi være forsiktige med å påstå. Vi kan i alle fall love at maten er noe ganske annet enn de nitriste burgerne og pommes frittesen som dominerer i norske anlegg. Menyen finner du her

 

Nye investeringer

Årets nyhet på Høgevarde er to nye heiser. Svingeliaheisen forlenger skiområdet nordover fra avstigningen på Fjellheisen og gir ski-inn-ut for de kommende byggene som skal reise seg på Høgevardes nordvestside. Et nytt skibånd i området vest for Lavvoen åpner nye muligheter for de aller ferskeste skistjernene på Høgevarde.

For sesongen 2020/21 er det også kjøpt inn en ny trakkemaskin, som gjør det mulig å løfte kvaliteten ytterligere på løypenettet. Den nye maskinen har gummibelter, som gjør at den kan kjøres tidligere i sesongen og er mer skånsom mot underlaget. Den nye maskinen er også litt mer snerten og manøvrerbar, og kan kjøres med glattebrett uten fres. Dette er en stor fordel når løypene skal lages til i starten av sesongen når det er lite snø.

–Vi kjører både i høyfjellet og nede i skogen, og forholdene kan derfor være vidt forskjellige og kreve ulikt utstyr. Med den nye maskina har vi alle valgmuligheter med tanke på å få til gode løyper, sier den engasjerte trakkemaskinføreren.

 

SESONGKORT

  • Sesongkort voksne: 4250,-
  • Sesongkort ungdom (7-17 år): 3350,-
  • Sesongkort honnør (65+): 3350,-
  • Familiekort (2 voksne+inntil 3 ungdom): 13.890,-
  • Barn under 7 år: Gratis

 

Du kan kjøpe sesongkort på nett eller med Vipps. Mer informasjon om Høgevarde og refusjonsordning for sesongkortholdere knyttet til Covid-19 finner du her

This site is registered on wpml.org as a development site.