Visningssenteret – et smykke i seg selv

De spennende planene for Høgevarde fortjente et tilsvarende spennende visningssenter. Det har det definitivt også fått.

  • Skrevet av: Henning Skjørsæter
  • 03.12.22

Da man skulle bygge et visningssenter på Høgevarde, ble det tidlig klart at man måtte komme opp med noe mer enn bare et firkantet bygg med informasjon på innsiden. Beliggenheten i fantastiske omgivelser av vakker natur, samt ønsket om et visningssenter som sto i stil med de særdeles spennende planene for området, gjorde at visningssenteret på Høgevarde måtte bli noe mer enn et anonymt bygg. I stedet valgte man å bygge noe som i seg selv er en berikelse for området.

Speiler området og visjonen

Harald Haaland, destinasjonsutvikler hos Høgevarde AS, forteller at det var viktig for utviklerne at visningssenteret speilet de spennende planene for området.

– Dagens Høgevarde er i stor grad basert på tidligere dagers reguleringsplaner, og er ganske likt andre hyttefelt. Når vi begynte å planlegge Høgevarde 2.0 var det viktig for oss å få laget et skikkelig utstillingsvindu for hvordan området vil se ut.

Møteplass

Visningssenteret fungerer som et omdreiningspunkt sentralt i Fjellparken, hvor man kan møte representanter for utvikleren, meglere som selger leiligheter og få presentert visjonen for området på en tidslinje.

– Her forteller vi om landsbyutviklingen, planene for sykkelstier og alpinløyper, samt vårt grønne fokus. Det legges også vekt på taktilitet, altså at publikum kan ta på materialene og se det visuelle uttrykket.

Gjennomført visuelt uttrykk

Paviljongen i massivtre er et arkitektonisk smykke i seg selv, og på innsiden kan publikum få innsikt i de fantastiske planene for utviklingen av området. Det visuelle uttrykket til visningssenteret speiler tilbake på leilighetsbyggenesom er planlagt i Fjellparken. Og i disse dager står det første bygget klart for innflytting like oppe i lia over visningssenteret.

Som ellers i utviklingen av Høgevarde har det vært lagt vekt på natur og miljø, og bygget er oppført i massivtre, med fokus på lokale materialer og produksjon. På innsiden får publikum en visuell presentasjon av hvordan utviklingen på Høgevarde vil bli de neste årene.

– Det har blitt et veldig flott bygg visuelt sett. Vi ønsket å gjøre litt mer ut av det enn bare å skape et anonymt rom. Det ferdige resultatet har blitt et smykke i destinasjonen, og er verdt et besøk i seg selv, fastslår Harald Haaland.

Fullt bemannet i vinter

Visningssenteret sto ferdig våren 2021, og ble tatt i bruk i august i år. I vinter blir visningssenteret bemannet i helger og ferier, men det vil også være mulig å komme inn og ta en kikk på egen hånd utenom de bemannede åpningstidene.

Se flere nyheter
This site is registered on wpml.org as a development site.