Vinterferieprogram Lavvoen

  • Skrevet av: Harald
  • 02.18.21

Våre eminente drivere, Thea og David, har satt sammen en ambisiøs vinterferiemeny. Tilbakemeldingene hittil i sesongen tilsier at du IKKE bør gå glipp av disse arrangementene, hvis du er glad i god mat og god drikke!

Åpningstider (uke 8+9):

Mandag-onsdag: 10-16
Torsdag-lørdag: 10-23

Lavvoens arrangementer i vinterferieukene:

Lørdag 20. feb: Seksretters Set Menu
Torsdag 25. feb: Lammebogmiddag
Fredag 26. feb: Meet the Winemaker. Vinsmaking.
Lørdag 27. feb: Seksretters Set Menu

Fredag 5. mars: Skrei!
Lørdag 6. mars: Nebbiolo wines – Pinot 2.0. Vinsmaking

Fra 14-stengetid hver dag: Speke- og ostefjøl + karaffel (1/2 flaske) med vin 450,-

 

Detaljer om de ulike arrangementene:

6 retters Set Menu (lørdag 20. og 27. feb)

– Ceviche på skrei med rødbeter og crispy pastinakk
– Croquetter med klippfisk og grillet paprika mayo
– Ovsnbakt kål med brunet smør, hasselnøtter og revet geitost
– Kalvekjøttboller med urtesalsa på persille, ansjos og kapers. Jordskokk og potetkrem
– lokale oster med tilbehør
– Akevittmarinerte multer. pisket Rørosrømme. Rosmarin. Fritert lefse

750,- pr person

Vin pairing 695,- pr. person

Påmelding: [email protected] 

 

3- retters Lammebog- middag (torsdag 25. feb)

– Brød med hummus, babaganoush og fermenterte gulrøtter
– Langstekt krydret lammebog. Sumac og cumin fries. Tahinisaus. Aubergine med crispy hvitløk og urter. Sylta løk
– Kardemomme-riskrem med kirsebær, pistasj og rose 

550,- pr person

Påmelding: [email protected] 

Meet the Winemaker (fredag 26. feb)

Eirik Lund Andersen kommer med en smak av det han har vært med og dyrket, høstet og foredlet i løpet av sine år som vinmaker i New Zealand.

Etter sommelierutdannelse søkte Eirik ut for å lære mer om vinproduksjon. Reisen gikk først til Toscana hvor han arbeidet hos produsenten Valdonica i Toscana. Vinmakeren hos denne produsenten anbefalte Eirik å dra til New Zealand for videreutdanning, så det gjorde han. Parallelt med studiene arbeidet han hos flere produsenter, før han endte opp hos Black Estate. Dette er en liten familieeid produsent, med fokus på jordsmonn og økologisk/biodynamisk produksjon. Etter å ha innehatt en rekke ulike stillinger i dette firmaet, endte Eirik opp tilbake i Norge, hvor han har startet vinimportfirma og nå importerer vinene fra Black Estate. 

Det vil bli smaking og presentasjon av både sider, hvitvin og rødvin.

Pris: 495,- pr pers

Påmelding: [email protected]

Skrei! (fredag 5. mars)

– Skrei med rotmos, rosenkålslaw, brunet smør
– Lemoncurdpai 

395,- pr person

Påmelding: [email protected] 

Vinsmakning med Nebbiolo wines: Pinot 2.0 (lørdag 6. mars)

Nebbiolo Wines er en vinimportør vi har kjøpt en del viner fra til Lavvoen. 

Selskapet blir drevet av ildsjeler som finner både klassiske og mindre klassiske vinprodusenter fra Italia samt Slovenia, Slovakia, Tyskland, Spania og Tsjekkia. Fokus er utelukkende på naturlige og biodynamiske viner.

Marius Søbye fra Nebbiolo Wines kommer på besøk, og tar oss med på en reise i Pinot Noirs univers.

https://nebbiolo-wines.webnode.com/ 

 

Pris: 495,-

Påmelding: [email protected] 

 

På grunn av den aktuelle smittesituasjonen er det begrenset kapasitet i Lavvoen, derfor er det et godt tips å bestille bord for all kveldsservering på [email protected]. Bestill gjerne dagen før, men ellers gjør vi selvsagt vårt beste for å finne plass dersom dere får akutt lyst på litt god mat og godt drikke!

Her finner du menyen vår