Sommeraktiviteter på Høgevarde

fyrisjo-bat-fiske-hund-sommer
  • Skrevet av: Harald
  • 11.06.20

Nesten uansett hva som er din favoritt utendørsaktivitet i sommer, så finner du muligheter på Høgevarde!

 

Bading og båter på Fyrisjø
Ved den største innsjøen på Høgevarde, Fyrisjø, finner du en flott sandstrand. Der finnes det også robåter for fri benyttelse.

 

Sauvallsvingen – fart og moro! Eller ro i sjelen.
Vår flotte flerbrukssti tar deg gjennom et vakkert landskap fram til varmestua på Sauvall. Her er du helt skjermet fra hytteområdet og det føles som å være laaangt til fjells når du sitter her og nyter utsikten over Sauvalltjern, selv om du faktisk er kun få hundre meter fra nærmeste fritidsbolig. Sauvallsvingen passer for alle, gående, trillende og syklende. For de på to hjul er de doserte svingene tilbake mot hyttefeltet spesielt moro!

OBS: Nå bygger vi en dedikert sykkelsti som fortsetter nedover fra Sauvallsvingen, slik at du kan komme deg nesten helt ned til Fjellparken utenfor bilvei. Arbeidet med denne stien starter nå, og planen er at stien står ferdig i løpet av sommeren. Stien er stukket ut i terrenget av stibyggerlegende Glen Jacobs, og vi forventer derfor at denne stien blir en stor opplevelse for syklister i alle aldre!

 

Pumptrack og lekeapparater ved Lavvoen
I sommer blir det full fart ved Lavvoen! Vi har satt opp en pumptrack, som er supermorsom å sykle på for både store og små syklister. I samme område vil du også finne lekeapparater for de aller minste. Les mer her.

Om du lurer på hva en pumptrack er for noe, så ta en kikk på denne videoen!

 

Fiske
Fisken biter i år også! Prøv den fine fiskebryggen rett nedenfor Lavvoen, eller finn din egen hemmelige fiskeplass ved ett av de mange tjernene i området. Fiskekort kan kjøpes på inatur.no

 

Villcamping
I sommer er det enkle friluftslivet, med telt og sovepose i ryggsekken som er den store trenden. På Høgevarde finner du mange velegnede plasser hvor du kan slå opp teltet. Her finner du tips fra vår egen Hans Christian Gulsvik til gode teltplasser i nærområdet rundt Høgevarde.