Sommer på Høgevarde

  • Skrevet av: Harald
  • 06.14.21

Storstilt sykkelsatsing og sommeråpen Lavvo. Blant mye annet!

 

Høgevarde er fantastisk året rundt, og i sommer skjer det masse spennende. Vi satser stort på stisykling, og i de kommende årene skal et av Europas største nettverk av stier for sykling etableres i vårt nærområde. I sommer og utover høsten ferdigstiller vi over 10 km nye stier som passer både for nybegynnere og mer erfarne syklister. 

 

Allerede nå kan du sykle den 2 km lange flerbruksstien Sauvallsvingen. Denne stien går rett forbi varmestua på Sauvall, som er et perfekt turmål for store og små. Ved Lavvoen finner du stien Vardetassen, som er perfekt for nybegynnere og de yngre syklistene.

 

På våre nettsider finner du mer info om stisykkelprosjektet, og du kan også finne forslag til stier og rundturer på sykkel i området.

 

 

Ved Lavvoen: Moro for store og små!

Ved Lavvoen, midt i Fjellparken, finner du pumptracken vår, som byr på fartsfylte opplevelser for store og små. Her finnes det også et lite klatretårn for de minste, samt bord og benker for en pust i bakken.

 

Heisbasert sykling for små syklister: Utvalgte helger i sommer vil vi også kjøre i gang skibåndet ved inngangen til stien Vardetassen, slik at de aller minste kan prøve seg på heisbasert stisykling! Informasjon om åpningstider finner du i våre digitale kanaler.

 

LAVVOEN: Mattilbud i toppklasse! 

I vinter totalrenoverte vi Lavvoen, og oppgraderte serveringstilbudet betraktelig. Vi våger påstanden om at Lavvoen nå har et mattilbud som er i toppklasse av det som finnes i den norske fjellheimen. I sommer tilbyr vi en noe enklere meny, men fortsetter å holde fokus på økologiske og kortreiste råvarer av høy klasse. I tillegg finner du vanlige kioskvarer samt is og kald drikke.

Lavvoen holder åpent i helgene, samt onsdag-søndag i hovedferieperioden. Sjekk våre digitale kanaler for åpningstider og meny.

 

 

NYHET: Stor solterrasse: Utenfor Lavvoen vil det i løpet av de nærmeste ukene dukke opp en stor og solrik terrasse, med fabelaktig utsikt mot Fisketjern og fjellene rundt oss. Dette er det perfekte sted å slå seg ned for å nyte et glass eller en matbit etter en lang dag på sykkelsetet eller i fjellstøvlene!   

Sykkelutleie

I samarbeid med friluftsbutikken Revir leier vi ut stisykler av høy kvalitet. Hovedfokus er elsykler, men vi har også umotoriserte sykler for utleie. Booking av sykler gjør du via smarttelefonen din HER.

 

Fjellvandring

Landskapet på Høgevarde er perfekt for flotte vandreturer, her finner du både familievennlige rundturer og utfordrende høyfjellsruter rett utenfor døra. På våre nettsider finner du utvalgte turforslag, med rutebeskrivelser og kart her

 

 

DNT-hytta på Høgevarde er et flott turmål for mange. Hytta har sommeråpent, og tilbyr vafler, kaffe og annet turknask! Sjekk Høgevarde DNT på Facebook for åpningstider. 

 

Fiske

På Høgevarde finnes en rekke flotte fiskevann. Prøv deg f.eks i Fisketjern (like ved Lavvoen), eller ta turen til Fyrisjø. Vi kan ikke LOVE deg fangst, men det er neimen ikke langt unna!
P.S: Husk å løse fiskekort, dette kan du ordne her.

 

 

Bading og vannaktivitet: Ved Fyrisjø finner du en flott sandstrand. På varme dager er dette det perfekte stedet for en dypp i friskt fjellvann. Ved Fyrisjø finnes også båter for gratis utlån. 

Ellers anbefaler vi en ekspedisjon langs Gulsvikelva i området øst for Lavvoen. Her finnes en rekke utrolig vakre kulper og små fossefall, som er perfekte for en eksotisk dukkert!

 

 

Revir: Aktiviteter

Entusiastene bak friluftsbutikken Revir tilbyr i sommer en rekke kurs og aktiviteter, som gjør deg bedre rustet for gode opplevelser under åpen himmel. Følg med i våre digitale kanaler for å melde deg på!

 

26.-27. juni Fluefiskekurs I

03.-04. juli Fluefiskekurs II

03.-04. juli Fluebindekurs

17 .juli El-sykkel testdag

24.-25. juli Kajakkurs Fjellvann

30. juli- 01. aug Spikkekurs

07. august Ut i naturen med Revir

28. august Høgevardefestivalen

Se flere nyheter