Sesongkort vinteren 2021/22

image
Foto: Hunnålvatn Media
  • Skrevet av: Harald
  • 19.11.21

OBS: Vi har nå stengt sesongkortsalget for vinteren 2021/22

Høgevarde, det lille anlegget med det fantastisk lekne terrenget, ligger under 2 timer fra Oslo. Ja, omtrent der Hallingdalen begynner – og litt opp til venstre! Her får du spennende skogskjøring og tilgang til et spektakulært toppturterreng. Selve skisenteret er ikke stort, men har et terreng som byr på utfordringer for liten og stor. Med den rette holdningen, toppturvennlig utstyr og en dose eventyrlyst, åpner det seg lett tilgjengelig skogs- og fjellkjøring, som kan sammenlignes med vesentlig mer kjente destinasjoner. De mest verdensvante sammenligner Høgevarde-skogen med skogsterreng av internasjonalt kaliber, som British Columbia i Canada. Det er lett å trives i villsnøen mellom trærne på Høgevarde. Velkommen til bakkene!

Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.
Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.

 

Et stort mangfold av opplevelser

Det kanskje viktigste særtrekket ved Høgevarde som skidestinasjon er mangfoldet av skiopplevelser som finnes her. Harald Haaland er destinasjonsutvikler og forteller om varierte langrennsløyper fra lavereliggende løyper i lunt skogsterreng til desiderte høgfjellsløyper oppe på snaufjellet.

–Vi holder ca. 50 kilometer løyper ved like, og løypenettet vårt er også koblet sammen med Hallingløypa som strekker seg helt til Hallingskarvet. Alpinanlegget vårt er per i dag et kompakt familieanlegg, med tilbud både til nybegynneren og de mer erfarne alpinistene.

Anlegget har også fått et svært godt rykte på seg i frikjøringsmiljøet og blir ofte omtalt i positivt iblant annet magasinet FriFlyt. «Østlandets nye puddermekka» er en av overskriftene de har brukt om området, forteller Haaland.

 

Norges beste alpinsentermat

Lavvoen, det særpregede servicebygget i Fjellparken på Høgevarde, fikk et stort ansiktsløft før fjorårssesongen. Vi våger påstanden at maten som serveres i Lavvoen befinner seg i det absolutte toppskiktet blant det som finnes i nærheten av norske skisenter! Vårt interne mål er at Lavvoen skal være en grunn til å svinge av fra riksvei 7- og VI mener i alle fall at det målet er nådd. Her finner ivrige skiløpere alt fra enkle småretter og kioskvarer til lekre middagsretter basert på kortreiste og økologiske råvarer. Til å skylle maten ned med, finner du også et rikholdig utvalg drikkevarer, både med og uten alkohol. I Lavvoen skal du trives, enten du kommer i skistøvler eller lakksko!

 Klikk her for mer info