FJELLPARKEN – NYHETER 2023

  • Skrevet av: Harald
  • 26.09.22

Tidenes vinter er her! Det er fortsatt mye skisesong igjen, og forholdene er unikt gode akkurat nå.

Lekent og lett tilgjengelig terreng

Høgevarde, det lille anlegget med det fantastisk lekne terrenget, ligger bare 90 minutter unna Oslo. Ja, omtrent der Hallingdalen begynner – og litt opp til venstre! Her får du spennende skogskjøring og tilgang til et spektakulært toppturterreng. Selve skisenteret er ikke stort, men har et terreng som byr på utfordringer for liten og stor. Med den rette holdningen, toppturvennlig utstyr og en dose eventyrlyst, åpner det seg lett tilgjengelig skogs- og fjellkjøring, som kan sammenlignes med vesentlig mer kjente destinasjoner. De mest verdensvante sammenligner Høgevarde-skogen med skogsterreng av internasjonalt kaliber, som British Columbia i Canada. Det er lett å trives i villsnøen mellom trærne på Høgevarde. Velkommen til bakkene!

Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.
Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.

 

Et stort mangfold av opplevelser

Det kanskje viktigste særtrekket ved Høgevarde som skidestinasjon er mangfoldet av skiopplevelser som finnes her. Harald Haaland er destinasjonsutvikler og forteller om varierte langrennsløyper fra lavereliggende løyper i lunt skogsterreng til desiderte høgfjellsløyper oppe på snaufjellet.

–Vi holder ca. 50 kilometer løyper ved like, og løypenettet vårt er også koblet sammen med Hallingløypa som strekker seg helt til Hallingskarvet. Alpinanlegget vårt er per i dag et kompakt familieanlegg, med tilbud både til nybegynneren og de mer erfarne alpinistene.

Anlegget har også fått et svært godt rykte på seg i frikjøringsmiljøet og blir ofte omtalt i positivt iblant annet magasinet FriFlyt. «Østlandets puddermekka» er en av overskriftene de har brukt om området, forteller Haaland.

Nye investeringer

Årets nyhet på Høgevarde er investeringen i mobilt snøproduksjonsanlegg. Dette gir oss mulighet for å sikre snøen i den nederste traséen i Fjellparken, langs Familieheisen. Anlegget gir også bedre sikkerhet for snø på kjente problempunkter rundt omkring i anlegget.

Park- tilbudet vokser

Høgevarde har for sesongen 2022/23 inngått avtale med gjengen i Mushroom Crew rundt byggingen av park og elementer i anlegget. Emil Fossheim som leder Mushroom, er anerkjent som en av norges beste parkbyggere, og har både nasjonal og internasjonal erfaring fra parkbygging.

Planen er at årets park blir bygget i Vardelia, med tilleggselementer ved Lavvoen. Disclaimer: Som alltid er vi avhengige av tilstrekkelige mengder snø for å kunne produsere det vi ønsker av parkelementer. Følg derfor med på værmelding og våre kanaler for oppdatert info ang dette tilbudet!

Slik så det ut da Mushroom Crew bygde park og arrangerte konkurransen Høvdingen av Høgevarde:

Høvdingen av Høgevarde from Mushroom Crew on Vimeo.

 

Norges beste alpinsentermat i Lavvoen?

Serveringsstedet Lavvoen, som ligger sentralt plassert i Høgevarde Fjellpark, har fått et velfortjent rykte som et sted som har orden på å lage digg mat til sultne skiløpere. Råvarene er økologiske og kortreiste så langt det er mulig å få til, og kreativiteten blomstrer blant kjøkkengrytene. Vel verdt et besøk!

Lavvoen finner du like ved skiheisene i Høgevarde Fjellpark.

Den varme, lyse og innbydende lavvoen på Høgevarde er en stolthet vi i fjellparken har laget for våre skiglade gjester. Om det er Norges beste alpinsentermat, skal vi være forsiktige med å påstå. Vi kan i alle fall love at maten er noe ganske annet enn de nitriste burgerne og pommes frittesen som dominerer i norske anlegg. Menyen finner du her

 

Ski/brettutleie- kraftig utvidet tilbud

I bua rett ved siden av Lavvoen finner du Høgevardes utleietilbud. Her finner du alpinski i flere kvalitetsklasser, snowboards, splitboards, toppturutstyr og langrennsski. Samt en og annen snowskate også Med andre ord: Fra denne sesongen av har vi et kraftig utvidet utleietilbud. Du kan leie skiutstyr på nett.

Her leier du skiutstyr

Har du spørsmål om skisenter eller skiutleie? Send oss en epost!