Østlandets puddermekka – kun 90 min fra Oslo

Vinteren 20/21 er vinteren du skal oppdage Oslos nærmeste høyfjellsområde, Høgevarde, og det lille, men artige, alpinanlegget i tregrensen.

image
Drømmer du om frisk luft og pudderdryss i ansiktet? Besøk Høgevarde skisenter!
  • Skrevet av: development
  • 21.01.21

Bakkene er åpne!

Sesongen er i gang og vi har åpnet skianlegget for vinteren. Åpningstider er lørdager/søndager gjennom sesongen. Fram til vinterferien er åpningstidene 10.00-15.00.

Sikre vintertegn

Vinteren er her, og nyhetssakene om bilister som har kjørt av veien på sommerdekk har vært en realitet. Faste, gjenkjennelige tegn på at den kalde fine tiden er på vei. Likevel må vi regne med at vinteren i år blir litt annerledes enn de foregående. Det er mye vi antakelig ikke skal, men til fjells må vi jo uansett. Så hvorfor ikke utforske vårt nærmeste fjellområde? Bilturen fra hovedstaden til Høgevarde er så kort at du ikke rekker å bli tisse/pissetrengt før du er framme!

Storfint besøk

En solfylt pudderdag fikk vi besøk fra Fri Flyts skipatruljen. Ta en kikk på denne videoen og få svar på hvorfor du bør dra til Høgevarde!

Lekent og lett tilgjengelig terreng

Høgevarde, det lille anlegget med det fantastisk lekne terrenget, ligger bare 90 minutter unna Oslo. Ja, omtrent der Hallingdalen begynner – og litt opp til venstre! Her får du spennende skogskjøring og tilgang til et spektakulært toppturterreng. Selve skisenteret er ikke stort, men har et terreng som byr på utfordringer for liten og stor. Med den rette holdningen, toppturvennlig utstyr og en dose eventyrlyst, åpner det seg lett tilgjengelig skogs- og fjellkjøring, som kan sammenlignes med vesentlig mer kjente destinasjoner. De mest verdensvante sammenligner Høgevarde-skogen med skogsterreng av internasjonalt kaliber, som British Columbia i Canada. Det er lett å trives i villsnøen mellom trærne på Høgevarde. Velkommen til bakkene!

 

Aktiviser barna i helgene: Det er skibakker for både store og små på Høgevarde Fjellpark.

 

Et stort mangfold av opplevelser

Det kanskje viktigste særtrekket ved Høgevarde som skidestinasjon er mangfoldet av skiopplevelser som finnes her. Harald Haaland er destinasjonsutvikler og forteller om varierte langrennsløyper fra lavereliggende løyper i lunt skogsterreng til desiderte høgfjellsløyper oppe på snaufjellet.

–Vi holder ca. 50 kilometer løyper ved like, og løypenettet vårt er også koblet sammen med Hallingløypa som strekker seg helt til Hallingskarvet. Alpinanlegget vårt er per i dag et kompakt familieanlegg, med tilbud både til nybegynneren og de mer erfarne alpinistene.

Anlegget har også fått et svært godt rykte på seg i frikjøringsmiljøet og blir ofte omtalt i positivt iblant annet magasinet FriFlyt. «Østlandets nye puddermekka» er en av overskriftene de har brukt om området, forteller Haaland.

 

Norges beste alpinsentermat og nyoppusset Lavvo

Rett før jul gjenåpnet vi Lavvoen, med oppgraderinger av både interiør og meny. Velkommen inn i den nyoppussede Lavvoen!

Lavvoen på Høgevarde er et sjarmerende og spesielt bygg. Like ved skiheisen finner du vårt servicebygg med restaurant, kiosk/bar med alle rettigheter og en fantastisk utsikt gjennom de store glassflatene. Her serverer vi rause retter basert på råvarer fra lokalprodusenter, godt drikke og kioskvarer.  Bygget er også vertskap for afterski og kveldsarrangementer, og kan leies til private arrangementer. Om det er Norges beste alpinsentermat, skal vi være forsiktige med å påstå. Vi kan i alle fall love at maten er noe ganske annet enn de nitriste burgerne og pommes fritesen som dominerer i norske anlegg. Menyen finner du her.

Lavvoen: En moderne tvist på det 2000 år gamle samiske teltet. Her byr vi på deilig mat og drikke. Velkommen inn!

Nye investeringer

Årets nyhet på Høgevarde er to nye heiser. Vardeliaheisen forlenger skiområdet nordover fra avstigningen på Fjellheisen og gir ski-inn-ut for de hytteområdene på Høgevardes nordvestside. Et nytt skibånd i området vest for Lavvoen åpner nye muligheter for de aller ferskeste skistjernene på Høgevarde.