Markerer revir på Høgevarde

Revir er ikke som andre friluftslivbutikker. Kjernen i virksomheten handler om entusiasme og nærhet til natur en. Ikke rart de har funnet seg godt til rette på Høgevarde.

  • Skrevet av: Mats Schjølberg Ulshagen
  • 28.12.21

En bedre måte å introdusere Revir på er det vel nesten ikke mulig å få. De sier selv at de har butikken i byen, men hjertet i fjellet, på sjøen, i skogen og på fjorden.

– Vi ønsker å være en motpol til tradisjonell sportsbutikkdrift og kjedevirksomhet. Produktene vi selger har noen hos oss kjempet for å få inn i butikken, de har gode erfaringer med dem og produktene har en egen historie. Vi selger ikke produkter med tørre fakta, vi forklarer hvorfor vi har valgt akkurat det produktet, forklarer han.

Revir sammenlikner seg selv med tradisjonelle butikker der kundene ikke er kunder, men en del av en community. Tenk platesjapper, surfe- og skateboardbutikker fra 1980-tallet.

– Her kan man henge og prate med de som står i butikken, og være en del av virksomheten. Man kan komme for å få inspirasjon, henge med likesinnede og fortelle om egne erfaringer med utstyret, forteller han.

Positiv utvikling

Revir nærmer seg seks år, etter at Rickard Lawson, Ola Ødegaard og John Harald Knutsson startet opp butikken tilbake i 2016. Etter at det kom inn nye eiere fra en gründerbedrift, er Revir nå inne i en ny fase.

– Du kan si det er litt 2.0, hvor vi utvider og bygger en litt mer spredt kjede, forteller Stein.

Koronaen skapte imidlertid store problemer for den nye satsningen.

– På begynnelsen av året kunne det vel ikke bli verre. Vi stengte butikken i sju uker, vi måtte kutte i alle kostnader og det var knallhardt. Nå ser vi imidlertid at vi går ut av året med det som ser ut til å bli betydelig vekst. Vi har hatt en stor utvikling på nettsiden, og tatt igjen det vi tapte i butikk de første sju ukene. Det har også vært stor byggevirksomhet i Storgata i flere år, nå er de ferdige og folk kommer tilbake. Det er en veldig positiv utvikling.

I tillegg til at ting begynner å normalisere seg etter snart to år med korona, er det også nå tydelig at det er flere enn før pandemien som vil ut og bruke den norske naturen.

– Det er to ting vi ser, det er mange flere som skal ut og prøve ting for første gang, og så er det de som allerede har vært ute, som kanskje har handlet litt billig og tilfeldig i første runde, som kommer til oss for å utvide eller finne riktigere utstyr, sier Stein.

Samarbeid

Som nevnt er det nesten en selvfølge at Høgevarde og Revir har funnet sammen.

– Som oss er det en aktør som tenker litt annerledes, og som gjør andre ting enn konkurrentene. Det er et lite senter, med en ny tankegang, som bygger en destinasjon for sommer og vinter. Så tilbyr vi innhold og aktiviteter, forteller Stein Sunde Ødegaard.

Revir drifter en liten butikk, som driver med utleie og arrangerer kurs. De samarbeider blant annet med Lavvoen, der en del ansatte bytter på å jobbe i kafeen og i Revir-butikken. Nå planleggers det for økt aktivitetsnivå for årets vinter, med bemanning hver helg og i feriene.

– I fjor vinter ble det litt vanskelig, vi satt i andre kommuner og det var vanskelig å komme så mye til og fra, men i år vil vi være der mer og samarbeide enda tettere, avslutter han.

This site is registered on wpml.org as a development site.