Leie, ikke eie

Høgevarde samarbeider med friluftsbutikken Revir om utleie av ski, snowboard og annet friluftsutstyr. Dermed trenger ikke du som gjest eie alt utstyr du behøver til aktivitetene du ønsker å utføre.

image
Skikkelig utstyr gjør turen bedre – men det koster
  • Skrevet av: Henning Skjørsæter
  • 05.05.22

Høgevarde samarbeider med friluftsbutikken Revir om utleie av ski, snowboard og annet friluftsutstyr. Dermed trenger ikke du som gjest eie alt utstyr du behøver til aktivitetene du ønsker å utføre.

John Harald Knutsson er en av de svært kompetente medarbeiderne hos Revir. Han forteller at Høgevarde og Revir har samarbeidet i flere år allerede, på ulike måter.

– Vi åpnet butikk på Høgevarde i fjor høst, så der startet samarbeidet i form av en fysisk butikk, men før har vi samarbeidet om ulike aktiviteter i flere år allerede. Nå har vi også doblet størrelsen på butikken der oppe, og skal kunne tilby det aller meste folk måtte komme til å trenge til ski og alt annet.

Høgevarde er en helårsdestinasjon med et rikt tilbud innen friluftsaktiviteter

Utleie av kvalitetsprodukter

Utleieordningen på Høgevarde fikk sin spede start i fjor vinter. I begynnelsen gikk det mest i splitboard og snowboard, og så har man utvidet gjennom våren og sommeren i år, med sykler og generelt turutstyr.

– Per i dag er vi ganske godt rigget med mye forskjellig utstyr til leie. Primært via butikken i Oslo, der utvalget er størst, men vi begynner å få bra utvalg på Høgevarde også. Der har vi blant annet ski og snowboard-utstyr til for familien, samt splitboard og snowboard i høy kvalitet. Vi har ikke absolutt alt på plass ennå, det skal fortsatt komme mer. For eksempel snowskate, som er det nye hotte nå. Det skal vi tilby der oppe.

John Harald forteller at tilbudet er veldig populært. Det har vært spesielt stor etterspørsel etter splitboard, sykler og elsykler. Etter hvert som de har utvidet tilbudet, har de også luket bort noen små problemer.

– Vi har hatt enkelte utfordringer, deriblant å få på plass bookingsystemet, men nå fungerer det meste. Det var litt mer komplisert enn forventet, siden man skal ha datoer, størrelse på utstyr og så videre, men man lærer underveis, så det er en kontinuerlig utvikling av systemene slik at de skal være mest mulig brukervennlige.

Et rikt utvalg friluftsaktiviteter, medfører også mye forskjellig utstyr. Da er det godt å leie.

Fokus på kvalitet

John Harald Knutsson hos Revir sier utvalget av utleieprodukter hos Høgevarde sier noe om destinasjonens fokus på kvalitet.

– At et skianlegg har utleie er naturlig, men at de har også tilbyr eksklusivt og dyrt kvalitetsutstyr, sier noe om at man er bevisste på kvalitet. Det er også fint at dette utstyret kan være tilgjengelig for de som kanskje ikke bruker det nok til at det føles forsvarlig å investere for store summer i det. Ta for eksempel splitboard, som er ganske dyrt, eller elsykkel, dette er ikke nødvendigvis noe man får tatt så mange turer av i løpet av en sesong, da er det fint at man kan bruke godt utstyr av god kvalitet uten å måtte kjøpe.

John Harald understreker at utleieordningen ikke bare er gunstig for de som skal eie, det er også en gunstig ordning for de som planlegger å kjøpe seg utstyr, påpeker han.

– «Prøv før du kjøper» er også et poeng. Altså at man kan se hva man trenger, og har lyst på, og finne riktig modell til sitt bruk. Den viktigste jobben vi gjør som butikk er å finne riktig vare til riktig kunde. Alt utstyret er jo bra, men det er ikke nødvendigvis det beste for alle.

Split-board er et av de mest populære produktene man kan leie.

Vinn-vinn

Som en ekstra bonus for kundene, får man faktisk leieprisen i rabatt dersom man velger å kjøpe produktet man har testet. Dette er altså en vinn-vinn situasjon for kundene, men også for Revir, mener John Harald.

– Hvis kundene får teste først, vil de i større grad bli fornøyde. Og fornøyde kunder er selvfølgelig bra for oss.

Se flere nyheter