Lavvoen – kortreist og bærekraftig

- Å spise skal være godt både for oss og naturen, gi god næring samt nytelse, sier Thea Aannestad og David Lindgårde entusiastisk.

  • Skrevet av: development
  • 22.01.21

Paret har nylig overtatt ansvaret for driften av serveringsstedet Lavvoen, som ligger sentralt i Høgevarde Fjellpark. Det er ingen liten oppgave som oppdragsgiver Høgevarde AS har gitt dem: Sørge for at Lavvoen blir en grunn til å svinge av fra Riksvei 7. DET er et ambisiøst mål for det som hittil har vært kjent som varmestua ved skiheisene på Høgevarde!

Lavvoen har siden åpningen i 2013 vært et kjent og kjært serveringssted for hyttefolket på Høgevarde. Hovedfunksjonen har vært å sørge for at frosne skiløpere har fått varme seg med en kopp kakao eller et stykke hjemmelaget sjokoladekake. Nå utvides satsingen, og driverparet satser på at både hyttefolket og forbireisende i Hallingdal finner et større utvalg av smakfulle retter. Ambisjonen er at Lavvoen også blir et godt alternativ for lunch og middagsretter. Men selvsagt skal skiløpere, syklister og fjellfolk fortsatt føle seg velkomne og kjenne igjen tilbudet.

– Vi elsker å utvikle spennende smakskombinasjoner og opplevelser som stimulerer sansene. Lidenskapen ligger i å skape gode opplevelser for andre mennesker, sier Thea. Sammen med partner David har hun de siste 10 årene jobbet med å utvikle og drifte ulike konsepter innenfor servering og opplevelser. Alt fra festivaler og serveringssteder, til barer og nattklubber står på CVen.  

Lokalprodusert og bærekraftig

Paret er opptatt av at råvarene skal være av god kvalitet, og aller helst lokale. De har derfor brukt høsten til møysommelig kartlegging av ulike småskalaprodusenter i Hallingdal, smaking på råvarer og utvikling av nye menyer som skal friste sultne ganer utover vinteren.

– For oss er mat en livsstil og en sentral del av hverdagen. Vi ønsker å skape et bærekraftig serveringssted som er mer enn kun et sted å spise. Lavvoen skal bli et naturlig samlingspunkt for sosialt samvær og matopplevelser, men også et sted for stimulerende aktiviteter og input. Vi ønsker at Lavvoen skal være et inspirerende sted som er med på å fremme bevissthet rundt økologisk, lokalprodusert mat i sesong. 

For å sikre bedre produksjonsmuligheter på kjøkkenet og forbedret betjeningskapasitet gikk Lavvoen gjennom en betydelig ombygging i høst, og ble ferdig akkurat i tide til at dørene kunne åpnes til juleferien. Resultatet har blitt et koselig serveringssted, som umiddelbart ble tatt godt imot av de besøkende.

  • Vi ble hvisket i øret at dette kanskje er Norges beste skisentermat. Om det stemmer, så gjør det oss stolte. Det viser i alle fall at vi er godt på vei mot å lykkes med ambisjonene våre, sier Thea.

De nye driverne har også ambisjoner om å utvide bruken av Lavvoen, og tilby nye tjenester til hytteeiere og andre: – Vi ønsker at Lavvoen skal være et sted som hytteeierne på Høgevarde bruker flittig, sier David. På planene står det både catering, takeaway og en liten delikatesseavdeling som har fått navnet Skafferiet. 

 

– Om noen ønsker å avvikle private arrangementer i Lavvoen, eller kanskje ønsker catering rett til hytta så kom innom for en prat eller skriv til [email protected].