ENDELIG- SNØKANON!

image
Høgevarde har anskaffet en mobil snøkanon fra Demac Lenco for bruk i Fjellparken
  • Skrevet av: Harald
  • 21.09.22

Årets nyhet på Høgevarde er investeringen i mobilt snøproduksjonsanlegg. Dette gir oss mulighet for å sikre snøen i den nederste traséen i Fjellparken, langs Familieheisen. Anlegget gir også bedre sikkerhet for snø på kjente problempunkter rundt omkring i anlegget.

Allerede lenge før fjorårets tørrvinter var vi i full gang med prosjekteringen av fullskala snøproduksjonsanlegg på Høgevarde. Det vil gå enda noen år før vi kan tilby snøproduksjon i hele anlegget, men med fjorårsvinteren friskt i minne er vi svært glade for at vi fra og med kommende vinter kan produsere snø i den nedre delen av anlegget. Den mobile snøkanonen som er anskaffet, vil være i stand til å produsere snø nok til å dekke bakken ved Familieheisen samt skibåndet. Den vil også gi oss produksjonsmulighet til å kunne dekke kjente problemområder andre steder i anlegget.

 

Park- tilbudet vokser

Høgevarde har for sesongen 2022/23 inngått avtale med gjengen i Mushroom Crew rundt byggingen av park og elementer i anlegget. Emil Fossheim som leder Mushroom, er anerkjent som en av norges beste parkbyggere, og har både nasjonal og internasjonal erfaring fra parkbygging.

Planen er at årets park blir bygget i Vardelia, med tilleggselementer ved Lavvoen. Disclaimer: Som alltid er vi avhengige av tilstrekkelige mengder snø for å kunne produsere det vi ønsker av parkelementer. Følg derfor med på værmelding og våre kanaler for oppdatert info ang dette tilbudet!

Slik så det ut da Mushroom Crew bygde park og arrangerte konkurransen Høvdingen av Høgevarde våren 2020:

Høvdingen av Høgevarde from Mushroom Crew on Vimeo.